Przepis na: Pieczony łosoś Siby

Pieczony łosoś Siby

Składniki na danie – Pieczony łosoś Siby:

  • 3kg całego łososia, filetowanego, ze skórą
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa seafood rub
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 3-4 małe cebule, cienko pokrojone
  • 1 zielona papryka, drobno pokrojona
  • 1 żółta papryka, drobno pokrojona
  • 200g pomidorków cherry
  • Garść świeżych ziół, np. oregano

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. 2. Połóż połówki ryb na cienkiej folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub. 3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem. 4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku. 5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię.

 

Autor przepisu: Siba Mtongana. Przepis pochodzi z programu Polsat Food Network

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (217 głosów, średnia: 4,64 z 5)
loading... zapisuję głos...