Pasta jajeczna (propozycja Wielkanocna)

Pasta jajeczna to jeden z elementów Wielkanocy za którym tęsknimy cały rok. Przygotuj ją już teraz i poczuj magię tych świąt w swoim domu!

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Składniki na danie:

  • 3 jajka
  • ząbek czosnku
  • 1 awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Kamis Specialite sól morska czosnkowa z ziołami
  • kiełki rzeżuchy lub rzodkiewki

Przygotowanie: 

Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Awokado obrać, miąższ pokroić w drobna kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z czosnkiem i jajkami. Doprawić solą morską czosnkową z ziołami Kamis. Dodać majonez, oliwę, wymieszać. Podawać na pieczywie, przystroić kiełkami.

3 pyszne pasty warzywne – idealne przepisy na lato!

3 pyszne pasty warzywne – idealne przepisy na lato!

Pyszne, kolorowe i zdrowe pasty  to idealny dodatek do chleba podczas letnich miesięcy, gdy mamy bardzo dużo warzyw do wyboru.  Sprawdzą się zarówno podczas śniadania, jak i w czasie rodzinnego spotkania przy grillu czy na

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (150 głosów, średnia: 4,70 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  24 marca 2014 19:18

    Ciekawy przepis na święta.

    Odpowiedz
  2. bbo  24 marca 2014 20:00

    To mi przypomina, że dawno żadnej pasty nie robiłam.

    Odpowiedz
  3. Kmakolagwa  23 marca 2015 10:32

    Uwielbiam pasty jajeczne pod każdą postacią.

    Odpowiedz
  4. Ewelina  24 marca 2015 21:44

    pasta super, ale bez awokado

    Odpowiedz
  5. raczek  25 lutego 2016 07:43

    Pasta wygląda bardzo apetycznie, no i cudownie się prezentuje, na Święta można spróbować nawet z awokado, jak świętować to świętować, a rodzinka będzie w „siódmym niebie” 🙂

    Odpowiedz
  6. efffciaa  16 marca 2016 21:03

    Lubię pasty jajeczne i robiłam ich całkiem sporo , jednak ten przepis widzę dopiero po raz pierwszy , ale zbliża się Wielkanoc to może ją zrobię jako dodatek do śniadania ? Kto wie ?

    Odpowiedz
  7. Margaretkaw  17 marca 2016 14:22

    Lubię pasty jajeczne z róznorodnymi dodatkami, z awokado jeszcze nie jadłam, ale wygląda zachęcająco, więc bardzo możliwe, że zrobię na najbliższe święta 🙂

    Odpowiedz
  8. Agnieszka  23 marca 2016 15:08

    Bardzo ciekawa i oryginalna propozycja na pastę. Pomysł bardzo mnie urzekł i przypadł mi do gustu, bo o takiej paście jeszcze nie słyszałam, a wszystkie produkty jak najbardziej lubię.

    Odpowiedz
  9. stokrotkapolna  7 kwietnia 2017 09:19

    Często robię sobie podobne pasty. I kombinuje z różnymi dodatkami i ziołam.I bez soli,ponieważ mi szkodzi.No faktycznie ciekawy ten artykuł.Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany