Pasta jajeczna (propozycja Wielkanocna)

Pasta jajeczna to jeden z elementów Wielkanocy za którym tęsknimy cały rok. Przygotuj ją już teraz i poczuj magię tych świąt w swoim domu!

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Składniki na danie:

  • 3 jajka
  • ząbek czosnku
  • 1 awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Kamis Specialite sól morska czosnkowa z ziołami
  • kiełki rzeżuchy lub rzodkiewki

Przygotowanie: 

Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Awokado obrać, miąższ pokroić w drobna kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z czosnkiem i jajkami. Doprawić solą morską czosnkową z ziołami Kamis. Dodać majonez, oliwę, wymieszać. Podawać na pieczywie, przystroić kiełkami.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (183 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...