Owocowa Paola przez cały rok

Syropy Paola pozwalają ci przez cały rok cieszyć się wieloma różnymi owocowymi smakami i aromatami. Wśród nich znajdziesz syrop truskawkowy, wiśniowy, porzeczkowy czy też malinowy. Złocisty brzoskwiniowy, gruszkowy lub pomarańczowy. Są syropy z dodatkiem dobroczynnych ziół: malina z lipą, która pomaga na przeziębienie, albo malina z melisą, która pozwala się wyciszyć i odprężyć. Są też pyszne i oryginalne syropy z serii Premium,które nie zawierają konserwantów. Możesz je kupić w trzech smakach: pigwy, żurawiny i czarnego bzu.

jesien-herbata

Pierwsze na straganach pojawiają się truskawki, czerwone, pachnące słodkie, soczyste, tak oczekiwane po całorocznej przerwie. Następnie kolorowy i słodki, mechaty agrest, czerwone, czarne, białe, kwaśno-słodkie porzeczki, potem pyszne i świetne na przeziębienie maliny. Wszyscy lubią kwaskowe, aromatyczne i lekko migdałowe wiśnie, świetne na przetwory. Później latem na straganach i w sklepach królują jabłka, gruszki, można wybierać pomiędzy różnymi odmianami brzoskwiń, krajowymi albo sprowadzanymi z cieplejszych regionów. Na zakończenie sezonu pojawiają się żurawiny, czasami można kupić na bazarze owoce pigwowca.

Pamiętamy te kolejne odsłony owocowego skarbca natury z dzieciństwa; ciepłe od słońca owoce jedzone prosto z krzaka lub drzewa, cudowne lato spędzone u babci. Tamte chwile we wspomnieniach są pełne słońca, radości, ciepła, bezpieczeństwa. Do dzisiaj czujemy smak, zapach, aromat soczystych owoców z ogrodu i przygotowywanych przez babcię wspaniałych przetworów.

owoce

Owocowe skarby świetne są na surowo, ale żeby móc poczuć ich smak jesienią i zimą, owoce trzeba przetworzyć: zrobić z nich syropy czy konfitury, tak jak robiły nasze babcie i mamy. Najpierw zebrać w ogrodzie lub kupić na bazarze. Potem umyć, oczyścić, przygotować do zasypania cukrem czy smażenia. Następnie trzymać na słońcu, jeśli robiło się sok, albo gotować odpowiednio długo na konfitury czy dżemy. Jeszcze później trzeba zabezpieczyć przetwory przed zepsuciem przez pasteryzowanie w butelkach czy słoikach.

Ty też chciałabyś nie tylko w sezonie dzielić się owocowymi skarbami ze swoją rodziną, ale nie masz czasu na pracochłonne przygotowywanie domowych przetworów.

Syropy Paola pozwalają ci przez cały rok cieszyć się wieloma różnymi owocowymi smakami i aromatami. Wśród nich znajdziesz syrop truskawkowy, wiśniowy, porzeczkowy czy też malinowy. Złocisty brzoskwiniowy, gruszkowy lub pomarańczowy. Są syropy z dodatkiem dobroczynnych ziół: malina z lipą, która pomaga na przeziębienie, albo malina z melisą, która pozwala się wyciszyć i odprężyć. Są też pyszne i oryginalne syropy z serii Premium,które nie zawierają konserwantów. Możesz je kupić w trzech smakach: pigwy, żurawiny i czarnego bzu.

W ciepły letni dzień z radością podasz swojej rodzinie orzeźwiający, pyszny i zdrowy napój zrobiony przez ciebie z wody mineralnej i ich ulubionego syropu Paola.

Kiedy jest chłodno, syrop Paola świetnie się sprawdzi zamiast cukru w kubku z rozgrzewającą herbatą. Gdy zimą dzieci wrócą z lodowiska albo sanek, możesz skorzystać z syropu: malina z cytryną albo z malina z lipą, by uchronić je przed przeziębieniem.

Z syropów Paola przyrządzasz nie tylko napoje. Na co dzień stanowią dla Ciebie inspirację, ale i ułatwienie w kuchni. Twoje dzieci bardzo lubią różne dania z dodatkiem owocowych smaków Paoli. Kluski leniwe inaczej smakują z syropem malinowym niż ze zwykłym cukrem. Naleśniki z syropem pomarańczowym to ulubiona potrawa o każdej porze roku.

Zjedzenie twarożku już nie jest problemem, od kiedy dzieci mogą dodać do niego syrop wiśniowy. Nawet naturalny jogurt smakuje zupełnie inaczej dzięki kilku kroplom syropu. Paola pasuje prawie do wszystkiego. O dziwo, nawet dania mięsne mogą nabrać nowego charakteru dzięki pomysłowym zestawieniom z syropami Paoli. Nutka wiśni w sosie do duszonej wołowiny ciekawie pogłębia smak. Marynata do mięsa z kurczaka z dodatkiem syropu o smaku pomarańczy czy pigwy sprawia, że po upieczeniu danie staje się po prostu pyszne i aromatycznie pachnące.

Jeśli poszukujesz inspiracji kulinarnych, możesz skorzystać z przepisów z syropami Paola na stronie http://www.paola.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (118 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Sylwia  4 listopada 2015 14:21

    Bardzo ciekawy artykuł

    Odpowiedz
  2. Jaworka  4 listopada 2015 18:28

    Tak to prawda że pamiętamy smaki z dzieciństwa i zawsze wracamy do nich myślami juz ten artykuł mnie rozmarzył i tak jak kiedyś moja babcia i mama też robię soki owocowe z własnego ogródka i inne przetwory. Soki Paola sa bardzo smaczne

    Odpowiedz
  3. bbo  4 listopada 2015 20:41

    Ja lubię syropy z owoców, które rosną w polskich sadach. Nie żadne tam cytrusy, ale wiśnie, maliny, czereśnie – to moje ulubione!

    Odpowiedz
  4. Patriszia  4 listopada 2015 21:26

    Najlepszy syrop malinowy.

    Odpowiedz
    • Żanett  5 listopada 2015 10:15

      Zgadzam się – najlepszy 🙂

      Odpowiedz
  5. Agnieszka  13 listopada 2015 12:31

    Bardzo kuszący artykuł

    Odpowiedz
  6. Aneta  19 listopada 2015 12:13

    Lubię syropy Paoli 🙂

    Odpowiedz
  7. czarna578  29 grudnia 2015 09:02

    Najlepszy to syrop malinowe Paoli .Dodatkowo oprócz syropu do wody dodaje plasterki cytryny .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany