Ostry gulasz wołowy z soją

Gulasz

Ostry gulasz wołowy z soją

SKŁADNIKI:

  • 2 ząbki czosnku
  • Złamany na dwie części korzeń imbiru
  • Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli
  • 1 posiekana cebula
  • 2 średnie pokrojone marchewki
  • kilogram pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów duszonej wołowiny
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki pasty chili
  • 1 łyżka sosu z ziaren soi
  • 1 łyżka ciemnego sos sojowy
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 mała garść świeżej kolendry
  • gotowane na parze bułeczki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Umieść wszystkie składniki , z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry w dużym rondlu i doprowadź do wrzenia . Zmniejsz temperaturę do niskiej , przykryj rondel i gotuj przez 2 godziny . Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.

 

logo

Danie pochodzi z programu ,,Wielkie żarcie z Chingiem” , który jest emitowany  w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (173 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  8 kwietnia 2015 12:23

    Mam nadzieję, że nie za ostry 🙂

    Odpowiedz
  2. Gocha  8 kwietnia 2015 12:46

    Ja bym zrobiła odrobinę mniej ostry i dla mnie byłby bardzo smaczny 🙂

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  8 kwietnia 2015 14:24

    Lubię ostre mięsko.

    Odpowiedz
  4. martucha180  8 kwietnia 2015 15:06

    Nie lubię ostrych potraw.

    Odpowiedz
  5. Kmakolagwa  9 kwietnia 2015 10:33

    Lubię pikantne potrawy. Super przepis.

    Odpowiedz
  6. Anita  10 kwietnia 2015 22:59

    Z soi to lubię kotlety 😀

    Odpowiedz
  7. blogujemytestujemy  16 czerwca 2016 16:32

    Ładnie wygląda,ale ja nie przepadam za zbyt ostrym…no i soi też nie bardzo lubię…ale przepis bardzo fajny,ja jednak zrobię na mniej ostro,tylko nie wiem czym zastąpić soję

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany