Opinie o kosmetyku: Ziaja, Oczyszczanie – Liście Manuka, Żel myjący normalizujący na dzień / na noc

Żel przeznaczony dla skóry normalnej, tłustej i mieszanej. Zawiera następujące substancje czynne:

  • ekstrakt z liści Manuka – o działaniu antybakteryjnym
  • zinc coceth sulfate  – ściągająco-normalizujący
  • kwas laktobionowy, alantoinę i prowitaminę B5

Według słów producenta żel przywraca skórze naturalną równowagę i świeżość.

Przeczytaj o nim opinię

 

Opinia testerki: lilkawodna

Skuteczność/efekt działania kosmetykustarstarstarstarstar
Konsystencja (jeśli dotyczy)starstarstarstarstar
Zapachstarstarstarstarstar
Wydajnośćstarstarstarstarstar
Stosunek ceny do jakościstarstarstarstarstar
Stosunek obietnic producenta do efektu rzeczywistegostarstarstarstarstar
Opakowanie (estetyka i użyteczność)starstarstarstarstar

Żel świetnie oczyszcza skórę oraz zmywa makijaż. Bardzo dobrze się pieni.  Nie zatyka porów i nie powoduje powstawania zmian trądzikowych. Nie uczula i nie wysusza skóry.  Żel ma przyjemny lekko miętowy zapach. Bardzo praktyczne przezroczyste opakowanie z pompką. Skład świetny, cena niska. Produkt dostępny w każdej drogerii. Bardzo wydajny co przy niskiej cenie powoduje,że jest jeszcze tańszy.

Nie zauważyłam żadnych minusów a stosuję już drugie opakowanie.
Polecam jak najbardziej! Zamieniłam na niego drogi, apteczny żel i nie żałuję, bo nie widać żadnej różnicy.

Oceń ten produkt:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (222 głosów, średnia: 4,86 z 5)
zapisuję głos...

Zobacz też:

Jak dbać o cerę w zależności od jej typu

Jak dbać o cerę w zależności od jej typu

Dbasz o siebie, jednak Twoja cera pozostawia wiele do życzenia? Wyraźne oznaki zmęczenia, matowy odcień i zaczerwienienia mogą być efektem złej pielęgnacji skóry twarzy. Aby temu zapobiec warto zwrócić uwagę na to, jaki typ cery
Komentarze
  1. Ewelina  26 sierpnia 2015 08:13

    Bardzo lubię kosmetyki Ziaji, obecnie stosuje serię Zielone Liście Oliwki, ale myślę, że ta seria też jest warta uwagi 🙂

    Odpowiedz
  2. brunetka244  26 sierpnia 2015 13:31

    Miałam go. Jest porządku. Warto wypróbować

    Odpowiedz
  3. Jasminum  26 sierpnia 2015 14:13

    Z tej serii mam tylko pastę oczyszczającą i jestem z niej bardzo zadowolona 🙂

    Odpowiedz
    • lilkawodna  26 sierpnia 2015 19:35

      Pastę też mam i też sobie chwale.

      Odpowiedz
  4. scrabble  26 sierpnia 2015 20:04

    Dla mnie cała seria Manuka okazała się porażką . Mam cerę mieszaną ale nie polubiliśmy się.

    Odpowiedz
  5. martus2833  26 sierpnia 2015 20:05

    Cała seria jest świetna. Mam, używam i polecam.

    Odpowiedz
  6. sylwiawes  27 sierpnia 2015 15:31

    Kosmetyki z Ziaji są świetne i w bardzo dobrych cenach 🙂

    Odpowiedz
  7. framboise  29 sierpnia 2015 09:09

    Kosmetyki Ziaja są tanie, wszech dostępne, oraz skuteczne. To jedna z moich ulubionych marek. Liscie Manuka się idealnie sprawdziły przy mojej cerze trądzikowej.

    Odpowiedz
  8. Margaretkaw  2 września 2015 20:15

    Od dawna ciekawi mnie ta seria, ale obawiam się przesuszenia cery, mam mieszaną.

    Odpowiedz
  9. martucha180  4 września 2015 18:47

    Pean na cześć kosmetyku!

    Odpowiedz
  10. eckaola  9 września 2015 12:02

    Serdecznie polecam. Dodatkowym plusem jak dla mnie jest aplikator 🙂 Minusów nie zauważyłam.

    Odpowiedz
  11. Aneta  9 września 2015 12:29

    Bardzo lubię tę serię! Jestem wierna tonikowi oraz paście oczyszczającej, ale jak widać warto też ukłonić się w stronę tego żelu 🙂

    Odpowiedz
  12. Dariska  3 marca 2016 19:31

    Jeżeli chodzi o serię Liście Manuka, to trochę jej spróbowałam, bo właśnie ten żel, o którym tu mowa, tonik i moją cudowną pastę oczyszczającą. Od razu powiem że ta pasta dla mnie jest po prostu suuuuuuuuper sprawą 🙂 Ale to też ostry ździerak, jak mogę sobie na to pozwolić bo mam skórę mieszaną w kierunku tłustej i raczej taką dość mocną i odporną hehe 😉 Ale u innych nie wiem jak by się to sprawdziło. Żel natomiast też był spoko, ładnie oczyszcał i zmywał brud całego dnia wieczorem, ale jakoś mojej cery nie uzdrowił cudownie. Więc jest OK, ale będę szukać ideału <3

    Odpowiedz
  13. ~Aleksandra  22 czerwca 2017 13:59

    Tego żelu nie posiadam, jednak mam tonik, krem na noc i pastę – są świetne! 🙂 I w dodatku kosztują niewiele

    Odpowiedz
  14. Neon  2 kwietnia 2018 22:19

    Nie wątpię, że ten żel dobrze sprawdza się Paniom o cerze normalnej i mieszanej, jest jednak niedostatecznie skuteczny przy oczyszczaniu cery tłustej, a w obliczu niedoskonałości staje się zupełnie bezradny. Jest co prawda bardzo wydajny, więc muszę go skończyć, zanim sięgnę po kolejny, tym razem dedykowany cerze tłustej żel.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany