Opinie o kosmetyku: Lakiery hybrydowe firmy Semilac – opinie.

semilac lakier do paznokci
Yves Rocher

Opinia testerki: „Od dawna miałam zamiar sprawić sobie zestaw do wykonywania paznokci hybrydowych. Sugerując się wieloma opiniami wybrałam top, bazę i lakier kolorowy z znanej już firmy Semilac. (…)” Pełna opinia poniżej

Opis producenta: Lakiery hybrydowe SEMILAC® łączą w sobie właściwości żelu UV i lakieru do paznokci.

Najwyższa technologia produkcji lakieru hybrydowego powoduje, że lakiery te posiadają najwyższą klasę i jakość wśród produktów hybrydowych.

Linia SEMILAC® zawiera:

  • Lakiery Base (baza), Top (nabłyszczacz), Top Matt (Finish matujący)
  • Lakier Hard w wersji przezroczystej oraz mlecznej Hard Milk do przedłużania płytki paznokcia
  • 108 kolorów podzielonych na różne serie serie

Jak się sprawdzają  – przeczytajcie poniżej

Opinia testerki: Aromer0209

Skuteczność/efekt działania kosmetykustarstarstarstarstar
Konsystencja (jeśli dotyczy)starstarstarstarstar
Trwałość użytego kosmetyku na twarzy/cielestarstarstarstarstar
Wydajnośćstarstarstarstarstar
Stosunek ceny do jakościstarstarstarstarstar
Stosunek obietnic producenta do efektu rzeczywistegostarstarstarstarstar
Opakowanie (estetyka i użyteczność)starstarstarstarstar

Od dawna miałam zamiar sprawić sobie zestaw do wykonywania paznokci hybrydowych. Sugerując się wieloma opiniami wybrałam top, bazę i lakier kolorowy z znanej już firmy Semilac. Jestem zachwycona 😀

Top i baza koszt – ok. 27 zł szt

lakier – 29 zł (na paznokciach mam classic wine)

Lakiery spisują się świetnie, nic się z nimi nie dzieje, nie odpryskują, nie odchodzą od paznokcia, nie uczulają. W dobrym stanie utrzymują się 2 tygodnie (jeśli komuś wolno rosną paznokcie to nawet 3 tyg).

Jedynym malutkim minusem u mnie jest to, że po około 1 tygodniu minimalnie ścierają się końcówki paznokci (przyczyną to, że bardzo dużo pisze na klawiaturze).

w 100% polecam 🙂

Oceń ten produkt:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (285 głosów, średnia: 4,78 z 5)
zapisuję głos...
Yves Rocher

Zobacz też:

Popularne błędy w malowaniu paznokci

Popularne błędy w malowaniu paznokci

Kupiłaś najlepsze cążki, nożyczki i pilniki do manicure? Posiadasz w domu piękny zbiór ulubionych lakierów do paznokci? A wszytko to po to, by w domowym zaciszu stworzyć tak samo ładny manicure, jak u kosmetyczki.  Mimo to, nigdy nie udaje
Komentarze
  1. sylwiawes  24 stycznia 2016 20:04

    Również polecam.U mnie lakier utrzymał się 18 dni 🙂

    Odpowiedz
  2. Emotikonka  25 stycznia 2016 08:43

    Słyszałam wiele dobrego o nich 🙂

    Odpowiedz
  3. Aneta  25 stycznia 2016 12:28

    Również polecam 🙂

    Odpowiedz
  4. IwonaLFC  25 stycznia 2016 15:38

    Koleżanka stosuje te lakiery i bardzo je sobie chwali.

    Odpowiedz
  5. wiolcia  26 stycznia 2016 12:52

    Świetne są te hybrydy 😉

    Odpowiedz
  6. BlackMary  27 stycznia 2016 15:27

    Super muszę sobie sprawic taki zestaw z lampą

    Odpowiedz
  7. Gocha  29 stycznia 2016 20:09

    Też się u mnie sprawdzają. Choć słyszałam opinie, że wiele osób jest na nie uczulonych!

    Odpowiedz
  8. Madziulka444  1 lutego 2016 19:11

    Ładny kolorek na zdjęciu.

    Odpowiedz
  9. Ewelina  3 lutego 2016 14:57

    Musze się zaopatrzyć w lampę i lakiery

    Odpowiedz
  10. Jaworka  4 lutego 2016 19:46

    Fajnie byłoby mieć taki zestaw

    Odpowiedz
  11. hajdor  5 lutego 2016 21:56

    Muszę zakupić te hybrydy. Ciekawe ile dni wytrzymają na moich paznokciach.

    Odpowiedz
  12. wera1115  11 lutego 2016 23:17

    Moje ulubione, trwałe i niezawodne, a przerabiałam już kilka firm i ze skruchą raz po raz wracam do Semilaca.

    Odpowiedz
  13. Ilona Z  21 lutego 2016 12:19

    Dziewczyny, mam pytanie – Czy tylko mi zdarza się zdrapywać lakiery z paznokci??! 🙁
    Specjalnie kupiłam sobie zestaw do wykonywania hybryd (również Semilac) żeby uniknąć tego problemu. Po kilku dniach (zupełnie nieświadomie) zdrapuję lakier, przez co moje paznokcie są bardzo osłabione.
    Czy któraś z Was ma jakiś sposób żeby temu zaradzić? 🙂

    Odpowiedz
  14. julcia1995  28 lutego 2016 16:40

    średnie jak dla mnie

    Odpowiedz
  15. nicky  22 marca 2016 17:45

    Ja słyszałam o tych lakierach wiele dobrego . moja przyjaciółka,która jest kosmetyczka pracuje na nich . Choć podobno , sa lakiery hybrydowe , które mają wejśc do Polski i sa jeszcze lepsze . Nazywają sie makear. wytrzymuja najdłuzej i sa wolne od formaldehydu

    Odpowiedz
  16. Monika Struczyńska  3 kwietnia 2016 19:56

    Ale to tak bez lampy? Do tego trzeba jeszcze mieć lampę tak? Nie że tylko lakier i baza?

    Odpowiedz
  17. Patriszia  17 maja 2016 07:16

    Kuszą mnie te lakiery, ale boję się że zniszczą mi paznokcie.

    Odpowiedz
    • Yoona Choi  30 czerwca 2016 16:20

      Ja mam nakładane hybrydy od ok 3 lat – praktycznie bez przerwy. Paznokcie są jeszcze mocniejsze niż przed nakładaniem lakierów hybrydowych 😉

      Odpowiedz
  18. Yoona Choi  30 czerwca 2016 16:19

    Uwielbiam ♥ Niezastąpione lakiery hybrydowe jak dla mnie 😀 Najgorzej, że co tydzień bym je zmieniała xD

    Odpowiedz
  19. JollaSz  9 lipca 2016 17:05

    Uwielbiam te lakiery ! Kupiłam zestaw i sama wykonuję manicure. W końcu mam długie i mocne paznokcie 🙂 u mnie lakier trzyma się ok. 10 -12 dni. Polecam

    Odpowiedz
  20. Violet  14 lipca 2016 13:10

    Zdecydowanie też jestem na tak 😀 super kolory i mega trwałość 😀 w 100% polecam ! a co do odpryskiwania na końcach to po prostu trzeba dłużej utrwalić 😀 sama mam pracę biurową i dotychczas „zdzierałam” wręcz paznokcie na klawiaturze 🙂

    Odpowiedz
  21. madzia513  1 września 2016 16:24

    polecam serdecznie te lakiery. wydaje się, że cena jest duża patrząc na cenę zwykłych lakierów… jednak patrząc na to ile trzyma się lakier na paznokciach cena jest niska. Kolory są świetne i niektóre niepowtarzalne. dzięki hybrydzie paznokcie nie łamią się tak łatwo 🙂 Są super!

    Odpowiedz
  22. TerazJa  26 października 2016 18:33

    Ja też korzystam z semilaca i jestem bardzo zadowolona. Długo utrzymują się na paznokciach i bardzo dobrze kryją, a odcień classic wine jest moim No.1 !! 😀

    Odpowiedz
  23. Agnieszka Zapora  7 marca 2017 13:29

    Ja uwielbiam markę tych hybryd i używam ich już długo .

    Odpowiedz
  24. Wioletta  9 października 2019 09:54

    Aktulanie bioę udział w testowaniu produktów do makijażu Semilac. Jestem niezmiernie zadowolona ponieważ n ie dość, że produkty sa bardzo wysokiej jakości to opakowania po prostu przepiękne.

    Odpowiedz
  25. Semilac  30 listopada 2020 17:48

    Semilac to chyba jedna z fajniejszych marek kosmetycznych dostępnych na rynku. Nie zawiodłam się na ani jednym ich produkcie

    Odpowiedz
  26. Gdd  17 czerwca 2021 01:58

    Do dupy

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany