Opinie o kosmetyku: KHADI, Cassia obovata – bezbarwna henna

Opinia o kosmetyku: (…) ” Ten produkt traktuję jak odżywkę, która wzmacnia i pogrubia włosy, nadaje im piękny blask, sprawia, że są lśniące i błyszczące. Świetnie pielęgnuje też skórę głowy. (…) Po wyschnięciu włosy mogą być (ale nie muszą) nieco przesuszone, ale to normalne i po kolejnym myciu przesusz znika – być może dlatego nie jest zalecane częste hennowanie, jak wiadomo wszystkie zioła wysuszają :)” – cały test poniżej

Jak obiecuje producent,  Cassia Obovata -Bezbrawna Henna (senna), zapewnia zdrowe i błyszczące włosy dzięki sile natury. Może być stosowana do każdego typu włosów,  sprawia, że są błyszczące, silne i jedwabiste. Obecne w sennie antrachinony i kwas chryzofanowy mają bardzo skuteczne działanie przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne. Henna działa też korzystnie na skórę głowy.

Oceń ten produkt:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (268 głosów, średnia: 4,89 z 5)
zapisuję głos...

Zobacz też:

Farby roślinne – zdrowa alternatywa dla farb chemicznych

Farby roślinne – zdrowa alternatywa dla farb chemicznych

Gdyby organizowano konkurs piękności, w którym sędziowie oceniają urodę kobiet wyłącznie po włosach i fryzurach damskich, pierwsze miejsce prawdopodobnie zajęłyby Hinduski. Ich długie, lśniące sploty są obiektem zazdrości kobiet z całego świata, które szukają sposobów
Komentarze
  1. blogujemytestujemy  28 lutego 2016 15:04

    Farbuję włosy,więc henna do farbowania u mnie nie działa.Natomiast bezbarwnej henny jeszcze nie widziałam a co za tym idzie nie stosowałam jej.
    Może się kiedyś skuszę,choć ja używam naturalnego jogurtu by włosy były zdrowe i błyszczały.
    Pozdrawiam

    Odpowiedz
  2. szoszeni  28 lutego 2016 19:11

    Dawno chciałam wypróbować hennę jako odżywkę, zainspirowałam się.

    Odpowiedz
  3. martucha180  28 lutego 2016 20:27

    Przepis świetny!

    Odpowiedz
  4. Aneta  29 lutego 2016 10:55

    Wow, nie słyszałam do tej pory o takim produkcie, marki również nie znam. Osobiście zniechęcił mnie czas trzymania maski na włosach – tyle godzin 😀

    Odpowiedz
    • Żanett  29 lutego 2016 13:41

      Czas wydaje się być długi, ale tak naprawdę dobrze „zabezpieczona” głowa nie przeszkadza w wykonywaniu różnych czynności. Ja na przykład, hennowanie stosuję w soboty rano – potem po nałożeniu henny zabieram się za cosobotnie domowe porządki. Czas leci, włosy się odżywiają, a ja sprzątam 🙂 Oczywiście warunkiem koniecznym do tego, aby papka nie przeszkadzała (a raczej nie spływała – bo to największy problem) jest uzyskanie odpowiedniej konsystencji. Nie może być za rzadka, bo pod wpływem ciepła pod folią i ręcznikiem jeszcze bardziej rzednie, a co za tym idzie, strumienie zielonego błotka spływają po twarzy i karku. Jeśli konsystencja jest odpowiednia, długi czas trzymania henny nie jest aż tak uciążliwy 🙂

      Odpowiedz
      • Aneta  29 lutego 2016 16:17

        W sumie racja, są takie dni, gdzie w domu spędza się naprawdę dużo czasu, chociażby właśnie w soboty 🙂 Muszę poszukać tego produktu 🙂

        Odpowiedz
  5. Melrose  29 lutego 2016 15:49

    Długo się taką mieszankę trzyma na włosach i jeszcze dłużej przygotowuje, ze względu na to nie wiem, czy jest to produkt dla mnie. Jednak kusi mnie obietnica efektów ;p

    Odpowiedz
  6. as_sa  5 marca 2016 16:27

    Dla mnie to kompletna nowość

    Odpowiedz
  7. nataszam  8 marca 2016 11:06

    Ja co prawda farbuję włosy zwykłymi drogeryjnymi farbami, ale myślę, że raz w miesiącu po ufarbowaniu taka odżywcza kuracja by mi nie zaszkodziła 😉

    Odpowiedz
  8. Jaworka  11 marca 2016 18:20

    Na pewno coś w tym jest że włosy sa zdrowsze i grubsze ja maluję włosy henną i też tak dlugo trzeba trzymać na włosach ale efekt jest potem ekstra dla mnie lepszy niż po farbach

    Odpowiedz
  9. Wusia  15 marca 2016 19:33

    Nigdy nie słyszałam o tych produktach, ale powyższa opinia bardzo mnie zachęciła do ich poszukania w drogeriach i użycia.

    Odpowiedz
  10. Ewelina  2 kwietnia 2016 12:13

    Żanett bardzo mnie zachęciłaś, ale aż tyle cytryn trzeba dodać :O Jestem w szoku, ale na pewno w najbliższym czasie zakupię tę bezbarwną hennę. Jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi an moich włosach.

    Odpowiedz
    • Żanett  18 kwietnia 2016 13:24

      🙂 Tak, choć mniejsza ilość na pewno nie zrobi jakiejś strasznej różnicy w efekcie. Szczerze przyznam, że czasami, aby nie pakować soku z cytryny (który notabene może podrażnić, dodatkowo wysuszyć skalp osób w tej kwestii wrażliwych), zastępuję go octem jabłkowym. Wydaje mi się, że w efekcie nie ma różnicy. Chodzi tylko o kwaśne środowisko dla henny – zachęcam do zastąpienia, przynajmniej co jakiś czas, i skorzystania z tej alternatywy 🙂

      Odpowiedz
  11. Margaretkaw  6 kwietnia 2016 10:25

    Pierwszy raz słyszę o takim produkcie. Chętnie kiedyś po niego sięgnę, aby przekonać się o skuteczności henny na własnej skórze. Zachęcająca opinia 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany