Opinie o kosmetyku: Eveline Cosmetics, Nail Therapy Professional, 8w1 Total Action, Skoncentrowana odżywka do paznokci

Yves Rocher

Seria NAIL THERAPY od Eveline Cosmetics pozwoli pokonać problem słabych, rozdwajających się i łamliwych paznokci. Zestaw profesjonalnych odżywek z tej serii został  opracowanych wg SZWAJCARSKIEJ RECEPTURY. 

8w1 Total Action, Skoncentrowana odżywka do paznokci zawiera formułę z aktywnym kompleksem Strong Nail, która wnika w strukturę płytki, dzięki czemu skutecznie ją regeneruje i odbudowuje. Uszczelnia, maksymalnie utwardza oraz pobudza wzrost płytki paznokciowej. Uelastycznia ją, zwiększając odporność na uszkodzenia mechaniczne.

Oto opinia o tym produkcie.

Opinia testerki: Aromer0209

Skuteczność/efekt działania kosmetykustarstarstarstarstar
Konsystencja (jeśli dotyczy)starstarstarstarstar
Trwałość użytego kosmetyku na twarzy/cielestarstarstarstarstar
Wydajnośćstarstarstarstarstar
Stosunek ceny do jakościstarstarstarstarstar
Stosunek obietnic producenta do efektu rzeczywistegostarstarstarstarstar
Opakowanie (estetyka i użyteczność)starstarstarstarstar

Po wielu pozytywnych opiniach zdecydowałam się zakupić tą już słynną odżywkę do paznokci firmy Eveline Cosmetics 8w1 Total Action. Moje paznokcie były słabe, łamliwe,a do tego rozdwajały się. Ta odżywka według producenta ma za zadanie zniwelować 8 problemów dotyczących paznokci, czyli: zniszczone, rozdwajające się, cienkie, miękkie, kruche, łamliwe, matowe, o nierównej powierzchni.

Opakowanie zawiera 12ml wydajnego produktu. Koszt to około 14zł.

Stosuje tą odżywkę od kilku tygodni. Dzięki niej moje paznokcie dostały nowe życie 🙂 teraz już się nie rozdwajają, są mocne, bardziej wytrzymałe i szybciej rosną.

Niestety ta odżywka zawiera formaldehyd, który nie każdemu służy.

8w1-Eveline-odzywka

 

Oceń ten produkt:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (211 głosów, średnia: 4,82 z 5)
zapisuję głos...
Yves Rocher

Zobacz też:

Piękne paznokcie na wiosnę – odżywki do paznokci Golden Rose

Piękne paznokcie na wiosnę – odżywki do paznokci Golden Rose

Dłonie to nasza wizytówka. Kobiety mają zwyczaj poznając mężczyzną patrzeć na jego dłonie i paznokcie. Mężczyźni pomimo, że najpierw wzrok kierują na inne części kobiecego ciała również zwracają uwagę na dłonie! Zadbane paznokcie to nie
Popularne błędy w malowaniu paznokci

Popularne błędy w malowaniu paznokci

Kupiłaś najlepsze cążki, nożyczki i pilniki do manicure? Posiadasz w domu piękny zbiór ulubionych lakierów do paznokci? A wszytko to po to, by w domowym zaciszu stworzyć tak samo ładny manicure, jak u kosmetyczki.  Mimo to, nigdy nie udaje
Komentarze
  1. Uśmiechnij się :)  25 sierpnia 2015 22:16

    To moja ulubiona odżywka do paznokci. Dzięki niej mogłam zapuścić prawdziwe szpony, tak długie, że przestawały być funkcjonalne 😉 Jest na prawdę świetna, a formaldehyd nie zrobił mi żadnej krzywdy.

    Odpowiedz
  2. Patriszia  26 sierpnia 2015 07:18

    Używałam, pomogła 🙂 I to bardzo.

    Odpowiedz
  3. Ewelina  26 sierpnia 2015 08:07

    Ja używałam wersję diamentową i też widziałam ogromną poprawę w wyglądzie i długości paznokci 🙂

    Odpowiedz
  4. Agata  26 sierpnia 2015 18:45

    Najlepsza odżywka!

    Odpowiedz
  5. Aromer0209  27 sierpnia 2015 08:22

    Po kilku tygodniach stosowania paznokcie jak nowe 😉

    Odpowiedz
  6. lilkawodna  27 sierpnia 2015 16:22

    Tak . potwierdzam. Działa.

    Odpowiedz
  7. IwonaLFC  29 sierpnia 2015 16:14

    Miałam ją i byłam z niej bardzo zadowolona 🙂

    Odpowiedz
  8. Jasminum  30 sierpnia 2015 13:11

    Niestety u mnie nie zdała egzaminu – formaldehyd nie działa dobrze na moje paznokcie.

    Odpowiedz
  9. martus2833  30 sierpnia 2015 19:06

    Czytałam wiele złego o działaniu formaldehydu dlatego nie wypróbuję tej odżywki.

    Odpowiedz
    • martucha180  2 września 2015 19:03

      To ja się zastanowię nad kupnem.

      Odpowiedz
  10. blondiii2121  7 września 2015 10:25

    Niestety, „dzięki” niej dorobiłam się onycholizy. Od tamtej pory unikam formaldehydu jak ognia.

    Odpowiedz
  11. monika  8 września 2015 10:54

    Mam ta odzywke do paznokci 8w1 bardzo dobra jest zmniejsza rozdwojone paznokcie wzmacnia fajna lekko gesta konsystencja polecam

    Odpowiedz
  12. Anka  9 września 2015 00:38

    Najlepsza odżywka do paznokci jaką stosowałam! 🙂 Paznokcie są po niej twarde, szybko rosną i nie rozdwajają się 🙂 Ta odżywka pomogła mi w krótkim czasie przywrócić paznokcie do formy 🙂 polecam 🙂

    Odpowiedz
  13. Aneta  9 września 2015 12:20

    Ojj, o tej odżywce to krążą legendy – jedni ją kochają, inni wręcz nienawidzą. Chyba jej jednak nie wypróbuję 🙂

    Odpowiedz
  14. nungal  13 września 2015 08:33

    Używałam – przez pierwsze dwa opakowania efekt był niezły, potem zaczęły się poważne problemy z paznokciami. Bolały, płytka zaczęła się odklejać (i to mocno), paznokcie stały się łamliwe i cóż… przez ponad rok próbuję je wyleczyć i wciąż nie wróciły do swojego pierwotnego stanu.

    Odpowiedz
  15. Deremyth  18 września 2015 13:38

    Ta odżywka jest zbawieniem dla moich paznokci. Wiem, że u niektórych pojawiały się skutki uboczne jej stosowania (moja koleżanka musiała zrezygnować z jej używania, kiedy zaczęły jej się potwornie łamać paznokcie). Ja nie zaobserwowałam u siebie niczego niepokojącego. Przynajmniej na razie :/

    Odpowiedz
  16. Joanna007  23 listopada 2015 10:09

    Ja również jestem zadowolona z działania tej odżywki. Nie spodziewałam się tak dobrych rezultatów za taką niską cenę. Jednak przy stosowaniu muszę uważać aby nie pomalować przypadkiem skórek, bo kosmetyk bardzo je przesusza.

    Odpowiedz
  17. Pokowiec  23 listopada 2015 16:21

    dobra odżywka

    Odpowiedz
  18. vea89  23 grudnia 2015 20:35

    Najlepsza odżywka jaką miałam, jednak przy dłuższym stosowaniu strasznie pieką paznokcie.

    Odpowiedz
  19. wiolcia  29 grudnia 2015 16:34

    Uwielbiam tą odżywkę! Paznokcie rosną jak szalone 😀

    Odpowiedz
  20. Agnieszka  25 stycznia 2016 21:38

    Najlepsza odżywka na rynku, paznokcie od razu wracają do formy, nie rozwarstwiają się , są mocne przez długi czas. jest w 100% warta swojej ceny, polecam myślę że każda powinna jej wypróbować

    Odpowiedz
    • JagodaA  17 października 2016 21:09

      Zgadzam się w 100-u %. Uwielbiam tą odżywkę. Jest nawet chyba lepsza niż ta 12w1. Paznokcie bardzo szybko po niej rosną i są o wiele bardziej zdrowsze i mocniejsze przede wszystkim. Często ją kupowałam ze względu na niską cenę a bardzo dobrą jakość.

      Odpowiedz
  21. nilkaa3  2 stycznia 2017 23:32

    Efekt owszem jest – do pierwszego uczulenia. Nie potrafię dobrać słów jak bardzo nie zachęcam do używania tej odżywki. Informacji w internecie jest wiele o tym jak bardzo szkodliwy może być formaldehyd – czyli jeden z jej składników, który powoduje spektakularny wzrost i wzmocnienie paznokci. Totalna bzdura ! Paznokcie po odstawieniu odżywki są jeszcze bardziej osłabione jak przed jej stosowaniem, łamią się i rozdwajają. Oczywiście można do niej wracać ciągle i używać jej bez przerwy, niestety warto pomyśleć o uczuleniu. U niektórych osób reakcja następuje odrazu w postaci bolących paznokci lub szczypiących i podrażnionych skórek. Często zdarza się tak, że uczulenie występuje nawet po roku stosowania. Znam osobiście przypadek gdzie skutkiem była onycholiza, a przypadków w internecie jest wiele. Dziwie się szczerze osobą, które używają tej odżywki. Czasem warto spróbować naturalnych sposobów chociaż wymaga to czasu i cieszyć się pięknymi i zdrowymi paznokciami bez ryzyka, że pewnego dnia odpadną.

    Odpowiedz
  22. Asia testuje  28 czerwca 2017 19:46

    Najlepsza odżywka jaką miałam, doprowadziłam dzięki niej do porządku paznokcie po zakładaniu żelu przez ponad rok.

    Odpowiedz
  23. Maja  31 stycznia 2018 15:06

    Mam tę odżywkę w wersji ze srebrem,używam jej jako bazę pod lakiery kolorowe od ponad miesiąca i jak narazie nie zauważyłam negatywnych skutków,mam nadzieję że już tak pozostanie :).

    Odpowiedz
  24. gusia.  22 września 2019 17:07

    Ja ją stosowałam dość długo i byłam zadowolona, jednak teraz po hybrydzie mam bardzo zniszczone paznokcie i boję się tego używać ze względu na formaldehyd . Teraz postawiłam na maseczki , które ma się na dłoni 30min odżywiają również paznokcie , na oliwkę i na olejek herbaciany.

    Odpowiedz
  25. Monika  2 grudnia 2019 23:03

    odżywka jest tania a efekty stosowania są spektakularne. Nie ma po niej żadnego uczulenia czy innego dyskomfortu. Idealna jako baza pod lakier

    Odpowiedz
  26. Neon  28 grudnia 2019 15:29

    Bardzo lubię tą odżywkę, jest tania i skuteczna, nadaje paznokciom subtelny połysk.

    Odpowiedz
  27. Donata  18 kwietnia 2021 12:28

    Od ok. dwóch lat odżywka zmieniła się o 360 stopni na niekorzyść. Wcześniej była przezroczysto śnieżno biała, teraz przezroczysto beżowa. Paznokcie wyglądają jak u palacza papierosowego, niedomyte i chore. Poza tym wcześniej prawie tydzień po jednym pomalowaniu utrzymywała się na paznokciach. Teraz jeden dzień. O zgrozo. Co oni zrobili z taką doskonałą odżywką. Kiedyś paznokcie wyglądały prześlicznie. Teraz mają odcień brudno beżowy. Ktoś chyba robi sobie oszczędności naszym kosztem. Lepiej żeby podrożała, ale była taka jak kiedyś. Używałam ją 10 lat i żal mi, że teraz to taki brzydki BUBEL.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany