Coraz więcej pszczół w naszym życiu! Przedstawiamy opakowanie z wosku pszczelego, a także wyjątkową pizzę dla wyjątkowych konsumentów
Pszczoły dają nam bardzo wiele, dlatego powinniśmy o nie dbać. Na szczęście coraz więcej i głośniej mówi się na ten temat, dlatego na dachach domów powstają specjalne pasieki, a w miastach dzikie łąki. Co więcej, okazuje się, że oprócz zapylania i miodu, wyprodukowany przez nie wosk służy ekologii.
Ekolodzy apelują do nas o większy szacunek dla pszczół, bez których trudno by nam było sobie poradzić. W związku z naszym stylem życia, robi się dla tych pożytecznych owadów coraz mniej miejsca. Tymczasem gdyby ich zabrakło, kto zapyli kwiaty, z których wyrosną owoce i warzywa? Pamiętajcie, że zapylają aż 70 procent występujących na Ziemi gatunków roślin! Dlatego dbajmy o pracowite pszczółki jak potrafimy, a także czerpmy z dobrodziejstw jakie nam dostarczają – w służbie ekologii. Warto zatem przedstawić opakowanie z wosku pszczelego, a także specjalną przekąskę dla owadów. To drugie jest kolejną formą wsparcia dla nich, podobną do opisywanej już przez nas restauracji dla pszczół.
źródło: www.pixabay.com
Coraz więcej pszczół w naszym życiu! Przedstawiamy opakowanie z wosku pszczelego, a także wyjątkową pizzę dla wyjątkowych konsumentów
Opakowania na pierwsze śniadanie i owoców na piknik, przykrywanie żywności – wciąż najpopularniejsze do tych zadań są folie i inne niebezpieczne dla środowiska tworzywa sztuczne. Tymczasem możemy to zrobić ekologicznie i to dzięki pszczołom, a dokładniej – używając woskowijek.
BeePack będzie służył nam dłużej niż plastikowa jednorazówka – wystarczy prać go w letniej wodzie z mydłem. A do tego powstał w sposób ekologiczny i sam w sobie jest eko. To połączenie polskiej przyjaznej środowisku tkaniny bawełnianej połączonej właśnie z woskiem pszczelim, olejem jojoba i żywicą drzewną. Każdej z substancji przydzielona została ważna funkcja. Olej dba o świeżość produktu, a pozostałe działają przeciwbakteryjnie.
Woskowijki BeePack sprawiają, że jedzenie jest dłużej świeże, nie tarci swojego smaku i aromatu, a także pakują asortyment żywieniowy właściwie każdej wielkości. Zmieszczą i gotowe danie, które owiniemy zamiast zamykając je w plastiku, jak i przekrojone owoce. Wystarczy w woskowijkę włożyć produkt, a ta zamknie się pod wpływem ciepła naszych dłoni. Do ekologicznego rozwiązania zachęca również przepiękny design.
W nagrodę za ciężką pracę… pizza dla pszczół
Za produkcję wosku do ekologicznych woskowijek pszczołom oczywiście należy się nagroda. Ale nie tylko za to – bez nich nigdy nie poznalibyśmy choćby cudownego smaku pizzy. Ta bowiem najlepsza jest z sosem pomidorowym, którego nie byłoby bez owadów. Przypomniała o tym znana pizzeria Papa John’s, która połączyła siły z organizacją ekologiczną tworząc: pizzę dla pszczół! Na dwucentymetrowym placku znalazły się niezapominajki, pelargonie, rozmaryn i kwiatowe pyłki. To symboliczny, ale jakże ważny gest, który każe nam doceniać pszczoły. Z pewnością też na produkcji jednego przysmaku się nie skończy, a pysznością zostanie poczęstowanych całe grono naszych żółto-czarnych przyjaciół.