Odchudzona żurawina od Helio: mniej cukru i więcej błonnika!
W poszukiwaniu eliksiru młodości i zdrowia często szukamy magicznych recept, które jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmienią nasze życie na lepsze. Tymczasem odpowiedź na bolączki związane ze współczesnym trybem życia oraz chorobami cywililizacyjnymi z nim związanymi leży gdzie indziej – w regularnym, zdrowym trybie życia, w którym odżywianie się oparte jest na zdrowych produktach korzystnie wpływających na nasze zdrowie i samopoczucie.
Takimi produktami są owoce suszone bez konserwantów HELIO Natura. Ta wyjątkowa na polskim rynku linia została wzbogacona o żurawinę suszoną o zmniejszonej zawartości cukru i zwiększonej zawartości błonnika.
50% mniej cukru i 7 razy więcej błonnika
Żurawina suszona HELIO Natura to propozycja zawierająca 50% mniej cukru oraz 7 razy więcej błonnika niż ta sama ilość standardowej suszonej żurawiny.
Obniżona zawartość cukru w nowości HELIO Natura skutkuje mniejszą względem standardowej suszonej żurawiny kalorycznością smakołyku, która wynosi 67 kilokalorii dla porcji 25g. Obniżona zawartość cukru to zatem drogocenna wskazówka zarówno dla osób systematycznie dbających o swoją nienaganną sylwetkę i zdrowie, jak i tych, którzy w ostatnim czasie nieco pofolgowali i walczą teraz z nadwagą lub otyłością swoją lub swoich najbliższych. Warto też zauważyć, że epidemia otyłości jest szczególnie groźna w przypadku dzieci, które mimo konieczności walki z nadwagą wymuszają na rodzicach regularne dostarczanie słodyczy – w takich sytuacjach warto sięgnąć po żurawinę HELIO Natura, które pomoże zaspokoić słodkie zachcianki.
Żurawina suszona jest bardzo zdrowa i smaczna ,więc warto ją jeść zamiast innych słodyczy.
Bardzo lubię żurawinę 🙂
Zatem warto sięgnąć po taką zdrową przekąskę.
Dziś zjadłam suszone daktyle,lubię suszone owoce.
Z żurawiną trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć. Ale jest pyszna!
Lubię żurawinę i mój pęcherz też.
Na błonnik człowiek raczej nie powinien cierpień, bo wcale nietrudno o takowy składnik w jadłospisie. Przedobrzyć też łatwo z tym błonnikiem i potem zamiast pozytywnych skutków są wiadomo jakie.
Sama żurawina podobno zdrowa, pytanie, czy nieodzowna? Nie. Więc największym atutem jest tu smak.