Nowa Perła Gastronomiczna w Warszawie: restauracja PRIMITIVO. Zdjęcia gwiazd z otwarcia

Warszawa wzbogaciła się o nowy adres na kulinarnej mapie – PRIMITIVO Kuchnia i Wino. To miejsce, które od uroczystego otwarcia 13 marca przy ulicy Waliców 13, przyciąga miłośników śródziemnomorskich smaków. Założycielem restauracji jest Piotr Popiński – restaurator z zamiłowaniem do południowych kultur, znany z prowadzenia popularnych lokali jak Elixir by Dom Wódki czy Czerwony Wieprz. PRIMITIVO zaprasza w kulinarną podróż, serwując dania inspirowane kuchnią Włoch, Francji, Grecji, Hiszpanii i Chorwacji. Piotr Popiński wyjaśnia:

„Tworzenie restauracji, które przyciągają tłumy gości to od wielu lat moja pasja i jednocześnie wspaniała przygoda.”

Restauracja Primitivo (fot. mat. nadesłane)

Dieta śródziemnomorska w centrum uwagi

Restauracja PRIMITIVO przyciąga nie tylko miłośników wyrafinowanych win, ale także zwolenników zdrowego stylu życia. Dieta śródziemnomorska, słynąca z korzystnego wpływu na zdrowie, jest tu serwowana w formie prostych, ale zachwycających smakiem potraw. Ponadto, lokal oferuje imponującą selekcję wina Primitivo, które zdobyło serca Polaków, oraz bogatą ofertę innych alkoholi i oryginalnych koktajli. Pior Popiński dodaje: „Dodatkowo, dla wielbicieli wina, przygotowaliśmy nie lada atrakcję, tworząc największą selekcję blisko 100 etykiet wina Primitivo.”

Robert Sowa Piotr Popiński Teo Vafidis (fot. mat. nadesłane)

Wnętrza, które tworzą Klimat

Projekt wnętrz PRIMITIVO czerpie inspirację z kopenhaskiej Nomy, łącząc rustykalne elementy z nowoczesnością. Naturalne materiały jak drewno, kamień, ceramika i szkło tworzą ciepłą i przytulną atmosferę. Dodatkowo, przestrzeń restauracji umożliwia organizację kameralnych spotkań, jak również większych wydarzeń. Latem goście mogą korzystać z przestronnego ogrodu, będącego jednym z największych w tej części miasta. „Inspiracją dla projektantów były wnętrza słynnej Nomy, która znajduje się w Kopenhadze,” wyjaśnia właściciel restauracji.

Lokalizacja i unikatowe atrakcje

PRIMITIVO znajduje się na Woli, w dynamicznie rozwijającej się części Warszawy. Restauracja przyciąga nie tylko doskonałą kuchnią, ale również unikatowymi atrakcjami jak chłodne prosecco z oryginalnego Piaggio Prosecco Vana czy możliwość zrobienia zdjęcia na historycznym winnym tronie z 1903 roku.

Piotr Popiński, Patryk Vega z żoną (fot. mat. nadesłane)

Goście i pierwsze wrażenia

Uroczyste otwarcie zgromadziło znane osobistości, które podkreślały nie tylko doskonały smak potraw, ale także niepowtarzalny klimat i wnętrza lokalu. Wśród gości znaleźli się miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej, którzy docenili autentyczność smaków i przytulną atmosferę PRIMITIVO. Bogusław Linda wyznał: „Bardzo lubię kuchnię śródziemnomorską. Najbardziej do gustu przypadają mi potrawy z Francji i Włoch.” Z kolei Mariola Bojarska-Ferenc podzieliła się wrażeniami: „Restauracja PRIMITIVO to naprawdę ciekawa perełka na gastronomicznej mapie Warszawy.” Jasiek Kuroń zauważył: „Klimat w restauracji PRIMITIVO jest elegancki, ale także niezobowiązujący. Jestem pewien, że zajrzę tu wraz z małżonką, bo koncepcja lokalu naprawdę bardzo przypada mi do gustu.”

Galeria gwiazd, które były obecne na uroczystym otwarciu restauracji

Wojtek Mazolewski (fot. mat. nadesłane)

Przedstawiciele polskiego show-biznesu, byli licznie obecni na uroczystym otwarciu restauracji. Mieli okazję nie tylko spróbować potraw, ale także posłuchać występu na żywo w wykonaniu Wojciecha Mazolewskiego i Krzysztofa Kawałko.

Robert i Monika Janowscy (fot. mat. nadesłane)

Marta Gąska Grażyna Wolszczak (fot. mat. nadesłane)

Kasia Paskuda (fot. mat. nadesłane)

Kasia Stankiewicz (fot. mat. nadesłane)

Maciej Zakościelny Piotr Popiński (fot. mat. nadesłane)

Mariola Bojarska-Ferenc Grażyna Wolszczak Joanna Sokołowska-Pronobis Daria Widawska (fot. mat. nadesłane)

Mariola Bojarska-Ferenc (fot. mat. nadesłane)

Anna Wendzikowska (fot. mat. nadesłane)

Lidia Popiel Piotr Rubik Marzena Popińska (fot. mat. nadesłane)

Restauracja PRIMITIVO Kuchnia i Wino to nowy wymiar kulinarnych doświadczeń w Warszawie, łącząc w sobie pasję do śródziemnomorskich smaków, wyselekcjonowane wina i niepowtarzalny design. To miejsce, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie – zarówno miłośnicy wina, jak i entuzjaści zdrowej, pełnej smaków kuchni. PRIMITIVO to nie tylko restauracja, to przestrzeń, gdzie miłość do kulinariów łączy się z pasją do tworzenia wyjątkowych chwil, które pozostają w pamięci na długo.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (11 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...