Nietypowe mielone z mizerią z nutą TABASCO Brand Pepper Sauce – wg Grzegorza Łapanowskiego

Ten przepis na nietypowe mielone z mizerią oraz z nutą TABASCO Brand Pepper Sauce naprawdę może Cię zaskoczyć. Zobacz i wykonaj według tego przepisu.

Mielone z mizerią

 

Nietypowe mielone z mizerią z nutą TABASCO Brand Pepper Sauce

wg Grzegorza Łapanowskiego

Składniki:                                           

0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego

1 biała cebula

1 łyżka bułki tartej

1 jajko

sos sojowy Kikkoman

TABASCO® Brand Pepper Sauce

olej rzepakowy

2 zielone ogórki

100g śmietany 18%

koper

cytryna

sól i cukier

TABASCO® Brand Green Pepper Sauce

Wykonanie:

Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie rumiana.

Mięso mielone wyrób na jednolitą masę z jajem, cebulą i bułką tartą (chodzi o otrzymanie zwięzłej konsystencji, w razie potrzeby dodaj jej nieco więcej), dopraw sosem sojowym Kikkoman i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Uformuj zgrabne kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju rzepakowym na złoty kolor, po czym wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

W tym czasie przygotuj mizerię: ogórki pokrój w cienkie plasterki i polej śmietaną, wymieszaną uprzednio z zielonym sosem Tabasco, sokiem z cytryny, odrobiną soli i cukru, posyp świeżo siekanym koperkiem.

Kotlety serwuj z puree ziemniaczanym i rzeczoną mizerią.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (167 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...