Nietypowe mielone z mizerią z nutą TABASCO Brand Pepper Sauce – wg Grzegorza Łapanowskiego
Ten przepis na nietypowe mielone z mizerią oraz z nutą TABASCO Brand Pepper Sauce naprawdę może Cię zaskoczyć. Zobacz i wykonaj według tego przepisu.
Nietypowe mielone z mizerią z nutą TABASCO Brand Pepper Sauce
wg Grzegorza Łapanowskiego
Składniki:
0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego
1 biała cebula
1 łyżka bułki tartej
1 jajko
sos sojowy Kikkoman
TABASCO® Brand Pepper Sauce
olej rzepakowy
2 zielone ogórki
100g śmietany 18%
koper
cytryna
sól i cukier
TABASCO® Brand Green Pepper Sauce
Wykonanie:
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie rumiana.
Mięso mielone wyrób na jednolitą masę z jajem, cebulą i bułką tartą (chodzi o otrzymanie zwięzłej konsystencji, w razie potrzeby dodaj jej nieco więcej), dopraw sosem sojowym Kikkoman i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Uformuj zgrabne kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju rzepakowym na złoty kolor, po czym wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
W tym czasie przygotuj mizerię: ogórki pokrój w cienkie plasterki i polej śmietaną, wymieszaną uprzednio z zielonym sosem Tabasco, sokiem z cytryny, odrobiną soli i cukru, posyp świeżo siekanym koperkiem.
Kotlety serwuj z puree ziemniaczanym i rzeczoną mizerią.