Naszym składnikiem jest natura – nowość marki HELIO

Marka HELIO, wiodący producent bakalii, w tym owoców suszonych wprowadza na rynek nową linię produktów „HELIO Natura”. Nowa seria bakalii powstała w odpowiedzi na zapotrzebowanie konsumentów na naturalną, mało przetworzoną żywność, która nie zawiera konserwantów. HELIO Natura odpowiada również na potrzeby osób pragnących zminimalizować ryzyko zapadnięcia na choroby cywilizacyjne. Linię otwierają śliwki kalifornijskie, morele suszone oraz rodzynki sułtańskie – wszystkie produkty są dostępne w opakowaniach o gramaturze 150 gram.

Nowosci HELIO

Nowa linia, w której debiutują trzy produkty – morela, śliwka i rodzynka sułtańska to produkty, do których nie dodano typowych dla tych gatunków konserwantów używanych w produkcji owoców suszonych, tj. dwutlenku siarki, czy kwasu sorbowego.  Dzięki naturalnemu procesu suszenia uzyskano produkty pełnowartościowe, soczyste i odpowiednio miękkie, a jednocześnie naturalnie zdrowe, o naturalnie wyjątkowym smaku i naturalnym dla suszonych owoców ciemnym kolorze. Nowa linia owoców suszonych charakteryzuje się niską zawartością sodu, przez co pomaga utrzymać odpowiednie ciśnienie krwi. Owoce serii HELIO Natura są szczególnie polecane w diecie alergików, a duża zawartość błonnika predestynuję je do stałej obecności w diecie osób na dietach  redukcyjnych. Owoce HELIO Natura mogę być stosowane również w diecie niskosodowej.

Produkty są dostępne w poręcznej gramaturze 150 gram w opakowaniach z zamknięciem strunowym. Wygodna, stojąca torebka ułatwia przechowywanie produktu, a także umożliwia jego serwowanie bez konieczności przesypywania do innego naczynia, co jest szczególnie przydatne w pracy, szkole czy na wycieczce. Matowa biel opakowań współgra z delikatnymi zielonymi listkami podkreślając esencję nowej serii – naturę i świeżość owoców. Każda torebka zawiera 6 porcji („garstek zdrowia”) owoców. Każdorazowo producent na opakowaniu umieszcza pełną informację o składnikach odżywczych produktu, w tym GDA,  a także kraju pochodzenia danego owocu.

Suszone owoce ? Ależ naturalnie…

Suszone morele dzięki zawartych w nich składnikach odżywczych, to owoc doskonale wpływający na naszą skórę. Zawarta w nich niacyna jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania skóry. Stymuluje syntezę kolagenu, reguluje produkcję ceramidów i proces dojrzewania naskórka, zapobiega szkodom wywołanym przez promieniowanie UV i przyspiesza proces regeneracji skóry uszkodzonej działaniem promieni UV, zmniejsza ilość barwnika obecnego w powierzchniowych warstwach skóry, zapobiega powstawaniu przebarwień, normalizuje proces produkcji sebum i zmniejsza łojotok. Nie bez znaczenia jest także ogromna ilość beta-karotenu zawartego w morelach, który znacząco poprawia koloryt skóry. Poza rekordową ilością beta karotenu, suszone morele mogą pochwalić się także sporą zawartością żelaza, wapnia, fosforu czy potasu, jak i witaminy B2. Mają także w sobie dużo błonnika, dlatego wspomagają przemianę materii. Suszone morele HELIO Natura przypominają w smaku karmel i są słodsze od powszechnych na rynku moreli suszonych z dodatkiem konserwantów. Są one również ciemniejsze w barwie, co jest efektem naturalnie prowadzonego procesu suszenia.

Śliwka kalifornijska to naturalny „przyspieszacz” spalania tłuszczów, dzięki czemu nasze ciało jest smuklejsze i szybciej tracimy na wadze. Pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, dzięki czemu zapobiegają zaparciom. Hamują wchłanianie cukrów i cholesterolu w organizmie. Suszone śliwki zawierają witaminy A, C i K, a także witaminę E, która jest naturalnym antyoksydantem (chroni komórki przed utleniaczami i bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek). Dodane do porannej owsianki sycą i oczyszczają organizm ze złogów i toksyn.

Rodzynka sułtańska – suszone owoce winogron zawierają witaminy z grupy B, usprawniające procesy metaboliczne układu nerwowego, natomiast obecność potasu sprawia, że krwi pomagają utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi i funkcjonowanie mięśni. Zaletą suszonych winogron jest obecność znacznej ilości antyoksydantów, dlatego te brązowe owoce są doskonałym zamiennikiem czerwonego wina dla osób, które nie powinny spożywać alkoholu. Połączenie błonnika pokarmowego i kwasu winowego, z których ten ostatni zawarty jest w tak dużej ilości tylko w rodzynkach i winogronach, pozwala na stworzenie w jelicie grubym odpowiedniego środowiska dla rozwoju korzystnej flory bakteryjnej, co w efekcie może mieć duże znaczenie w zapobieganiu raka jelita grubego.

Orientacyjna cena półkowa:

HELIO Natura rodzynki 150 g – 4,99
HELIO Natura morele 150 g – 6,99
HELIO Natura śliwki 150 g – 7,99

Zapraszamy na www.helio.pl oraz https://www.facebook.com/HelioBakalie

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (250 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...