Naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 1 opakowanie szpinaku mrożonego,
– 1 opakowanie czosnkowo-serowego Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku Knorr,
– 100 g suszonych pomidorów,
– 1 średnia cebula,
– 1 opakowanie Fix Spaghetti Napoli Knorr,
– 8 gotowych naleśników,
– 300 ml śmietany 22%,
– 3 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
1. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody. Obraną i pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i pokrojone pomidory.
2. Sos do warzyw połącz z 200 ml śmietany, by uzyskać pyszny serowy sos do warzyw. Następnie wlej go na patelnię.
3. Na każdy z naleśników nałóż farsz. Zwiń je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Fix Knorr połącz z 200 ml wody – w ten sposób przyrządzisz aromatyczny sos pomidorowy. Zalej nim naleśniki
4. Po wierzchu posmaruj potrawę pozostałą śmietaną i posyp ją startym serem żółtym. Zapiekaj danie przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Rada: Nadzienie naleśników możesz urozmaicić, dodając do niego ser feta.
Przepis przygotowany przez kucharzy kuchni Knorr
Też robię takie naleśniki tylko do szpinaku dodaję jeszcze ser feta. Pyszne są.
W takiej wersji szpinaku nie jadłam.
Ja tez z serem fetą robię, ale może też być jakiś pleśniowy.
U mnie dodanie mięsa do farszu sprawia, że wszyscy są w stanie zjeść szpinak 😉
Mmmm…szpinak, suszone pomidory, ser feta i oczywiście kurczak zawinięte w naleśnik, połączone z czosnkowym sosem – to jest połączenie wręcz doskonałe 😀 w taki oto sposób „udoskonaliłam” dzisiaj ten przepis 🙂 było pycha 😀