Naleśniki ze szpinakiem

Nalesniki-ze-szpinakiemNaleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 1 opakowanie szpinaku mrożonego,

– 1 opakowanie czosnkowo-serowego Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku Knorr,

– 100 g suszonych pomidorów,

– 1 średnia cebula,

– 1 opakowanie Fix Spaghetti Napoli Knorr,

– 8 gotowych naleśników,

– 300 ml śmietany 22%,

– 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:

1. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody. Obraną i pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i pokrojone pomidory.

2. Sos do warzyw połącz z 200 ml śmietany, by uzyskać pyszny serowy sos do warzyw. Następnie wlej go na patelnię.

3. Na każdy z naleśników nałóż farsz. Zwiń je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Fix Knorr połącz z 200 ml wody – w ten sposób przyrządzisz aromatyczny sos pomidorowy. Zalej nim naleśniki

4. Po wierzchu posmaruj potrawę pozostałą śmietaną i posyp ją startym serem żółtym. Zapiekaj danie przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Rada: Nadzienie naleśników możesz urozmaicić, dodając do niego ser feta.

 

Przepis przygotowany przez kucharzy kuchni Knorr

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (180 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...