Najsilniejszy naturalny antybiotyk: tonik Amiszów

Przedstawiamy przepis na leczniczy tonik, który popularny jest wśród Amiszów. Stosują go jaki środek na wszelkiego rodzaju infekcje, kłopoty z drogami oddechowymi i obniżoną odporność. Co znajduje się w składzie toniku? Jak działa produkt? Sprawdźcie!

Tonik Amiszów to najsilniejszy naturalny antybiotyk. Zabija bakterie, wirusy, grzyby i pasożyty w organizmie. Sekret jego skuteczności leży w kombinacji naturalnych oraz świeżych składników. W składzie ma m.in. czosnek, cebulę i kurkumę. Jak go przygotować? Jak działa tonik?

Najsilniejszy naturalny antybiotyk

pixabay.com

Najsilniejszy naturalny antybiotyk: tonik Amiszów

Tonik ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Poprawia krążenie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Oczyszcza organizm, w tym węzły chłonne. Usprawnia przepływ limfy. Zmniejsza poziom złego cholesterolu, korzystnie wpływa na stan skóry, włosów, paznokci i kości. Wzmacnia stawy, zapobiega nowotworom. To świetny lek na przeziębienie, grypę i kaszel.

Przepis na leczniczy tonik

Leczniczy tonik składa się z super foods i naturalnych antybiotyków (czosnek, cebula, chrzan, imbir, kurkuma, miód). W przeciwieństwie do aptecznych specyfików nie jest toksyczny i nie powoduje antybiotykoodporności. Nie niszczy dobrych bakterii, a jedynie chorobotwórcze patogeny. Jak go przygotować? Oto przepis!

Składniki: 10 drobno pokrojonych ząbków czosnku, ½ szklanki świeżego chrzanu startego na tarce, 1 pokrojona w kostkę biała cebula, ½ szklanki świeżego, drobno pokrojonego korzenia imbiru, 2 ostre papryczki jalapeno, 2 cytryny pokrojone w plasterki, 2 łyżki suszonego rozmarynu, 1 łyżka kurkumy, ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, ocet jabłkowy, miód

Przygotowanie: Do dużego słoja wrzucić warzywa i zioła. Zalać octem jabłkowym w takiej ilości, by je pokryć. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić na 3-4 tygodnie w ciemne, chłodne miejsce. Codziennie wstrząsnąć. Po tym czasie odcedzić płyn starannie odciskając. Dodać trochę miodu, wymieszać. Przelać do butelki, przechowywać w chłodnym miejscu (np. lodówce).

Sposób użycia: Dodać 2-3 łyżki toniku do szklanki gorącej wody lub herbaty. W razie potrzeby powtarzać 2-3 razy dziennie. Profilaktycznie zażywać dziennie 1-2 łyżki. Tonik jest ostry w smaku i daje uczucie gorąca. Po jego spożyciu, warto zjeść kawałek pomarańczy lub cytryny, by zneutralizować posmak.

Stosujecie naturalne antybiotyki? 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (164 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...