Redakcja, 1 sierpnia 2020
Marynowane piersi drobiowe w jogurcie z curry
Składniki na danie: Marynowane piersi drobiowe w jogurcie z curry
- 1 kg piersi z kurczaka
- 1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka curry w proszku
- 1 pęczek natki pietruszki
- Pół cytryny
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
- Mięso dokładnie umyj, a potem osusz przy pomocy papierowych ręczników. Następnie przekrój każdą z piersi wzdłuż na dwa cieńsze kawałki.
- Wymieszaj w misce jogurt, olej, curry, posiekaną natkę pietruszki oraz Przyprawę do grilla Knorr, która podkreśli znakomity smak i aromat mięsa. Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj sok z cytryny.
- Tak przygotowaną marynatą posmaruj każdy kawałków piersi z kurczaka, a następnie odstaw mięso w chłodniejsze miejsce na około 20 – 30 minut.
- Po upływie tego czasu, smaż zamarynowane piersi na rozgrzanym grillu po około 3 – 4 minuty z każdej strony. Gotowe mięso doskonale smakować będzie w połączeniu z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, którego pomidorowy smak idealnie dopełni smak kurczaka.