Marchewka z groszkiem z nutą imbiru i pomarańczy

marchewka_z_groszkiem_z_nuta_imbiru_i_pomaranczy

Czas przygotowania dania: Marchewka z groszkiem z nutą imbiru i pomarańczy – 15 minut

Ilość porcji: 4

Składniki na danie: Marchewka z groszkiem z nutą imbiru i pomarańczy

– mrożona marchewka z groszkiem – 450 g

– Sos do warzyw na ciepło do marchewki z groszkiem Knorr – 1 opakowanie

– masło lub margaryna – 2 łyżki

– świeży imbir – mały kawałek

– pomarańcza – 1 sztuka

– miód – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj mrożoną marchewkę z groszkiem, a następnie odcedź. Zachowaj pięć łyżek wody z gotowania.
  2. Posiekaj imbir i podsmaż go na rozgrzanym tłuszczu wraz z warzywami.
  3. Dodaj wyciśnięty sok i otartą skórkę z pomarańczy.
  4. Podlej wodą, która pozostała z gotowania, dodaj sos Knorr, by danie było wyraziste w smaku, i dokładnie wymieszaj.
  5. Dopraw łyżką miodu i trzymaj na ogniu jeszcze przez 1-2 minuty. Serwuj od razu po przygotowaniu, na przykład jako dodatek do dań z mięs lub ryb.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (166 głosów, średnia: 4,17 z 5)
zapisuję głos...