Malinowy clafoutis – wg Anny Olson

Propozycja Anny Olson na Malinowy clafoutis. Anna to amerykańska cukierniczka i gospodyni programów kulinarnych.

Malinowe clafoutis

Składniki na deser: Malinowy clafoutis

  • ½ szklanki zmielonych migdałów
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka kremówki
  • 1 szklanka malin

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zmieszaj ze sobą migdały, cukier, cukier brązowy i skrobię. Dodaj jajka, żółtka i kremówkę i dokładnie rozmieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub natłuszczonej formy i posyp równomiernie malinami. Piecz przez 35 minut do złotego koloru.

Zobacz także:

Więcej propozycji na smakowite dania wg receptur Anny Olson można znaleźć w  programie Świeże smaki z Anną Olson” emitowanym w Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (249 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...