Malinowy clafoutis – wg Anny Olson
Propozycja Anny Olson na Malinowy clafoutis. Anna to amerykańska cukierniczka i gospodyni programów kulinarnych.
Składniki na deser: Malinowy clafoutis
- ½ szklanki zmielonych migdałów
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 1 szklanka kremówki
- 1 szklanka malin
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zmieszaj ze sobą migdały, cukier, cukier brązowy i skrobię. Dodaj jajka, żółtka i kremówkę i dokładnie rozmieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub natłuszczonej formy i posyp równomiernie malinami. Piecz przez 35 minut do złotego koloru.
Zobacz także:
Więcej propozycji na smakowite dania wg receptur Anny Olson można znaleźć w programie „Świeże smaki z Anną Olson” emitowanym w Polsat Food Network.