Małe kurczaczki owinięte bekonem

Małe kurczaczki owinięte bekonem_small

Przepis na: Małe kurczaczki owinięte bekonem – jest autorstwa Jenny Morris i pochodzi z programu „Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy”  Polsat Food Network

Składniki na danie: Małe kurczaczki owinięte bekonem 

  • 4 małe kurczaczki
  • 16 plasterków boczku
  • 1 łyżka stołowa masła
  • 4 grube plastry pomarańczy
  • 4 plastry świeżego imbiru
  • 4 liście laurowe
  • 4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Nadziej każdego kurczaka plasterkiem pomarańczy, imbirem, liściem laurowym i ząbkiem czosnku, dzięki temu przejdzie aromatem od środka.
  3. Przypraw kurczaczka solą i pieprzem.
  4. Owiń każdego kurczaczka boczkiem i odstaw do lodówki do momentu włożenia do piekarnika.
  5. Włóż kurczaki do piekarnika i piecz 45 minut.
  6. Wyjmij kurczaki i odstaw na 10 minut przed podaniem.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (235 głosów, średnia: 4,50 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. ava  20 grudnia 2015 14:03

    Nieźle wygląda, ale ten boczek pójdzie w boczki 😛

    Odpowiedz
  2. xtina120  26 grudnia 2015 21:43

    Ha ha śmiesznie to wygląda ;);)

    Odpowiedz
  3. Patriszia  27 grudnia 2015 21:11

    I jedno i drugie lubię więc chętnie wypróbuję 🙂

    Odpowiedz
  4. efffciaa  25 marca 2016 17:48

    To by musiały być bardzo , ale to naprawdę bardzo małe kurczaczki , a mi by było żal zjeść takie malutkie kurczątko 🙂 To już podchodzi troszeczkę pod kanibalizm .

    Odpowiedz
  5. luna341  22 stycznia 2017 20:07

    Ciekawe gdzie można kupić takie maleństwa.

    Odpowiedz
  6. Karolina  4 lutego 2017 12:37

    Ciekawe podanie 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany