Małe kurczaczki owinięte bekonem
Przepis na: Małe kurczaczki owinięte bekonem – jest autorstwa Jenny Morris i pochodzi z programu „Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy” w Polsat Food Network
Składniki na danie: Małe kurczaczki owinięte bekonem
- 4 małe kurczaczki
- 16 plasterków boczku
- 1 łyżka stołowa masła
- 4 grube plastry pomarańczy
- 4 plastry świeżego imbiru
- 4 liście laurowe
- 4 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Nadziej każdego kurczaka plasterkiem pomarańczy, imbirem, liściem laurowym i ząbkiem czosnku, dzięki temu przejdzie aromatem od środka.
- Przypraw kurczaczka solą i pieprzem.
- Owiń każdego kurczaczka boczkiem i odstaw do lodówki do momentu włożenia do piekarnika.
- Włóż kurczaki do piekarnika i piecz 45 minut.
- Wyjmij kurczaki i odstaw na 10 minut przed podaniem.