Małe kotleciki dla dzieci
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 500 dag mięsa mielonego,
– 1 wołowa kostka rosołowa Knorr,
– 1 jajko,
– 2 łyżki bułki tartej,
– 4 ziemniaki,
– 2 średnie marchewki,
– 1 jabłko.
Przygotowanie:
- Rozpocznij od przygotowania aromatycznej pasty. W małej ilości wody rozpuść kostkę Knorr, by danie było pysznie przyprawione, i dodaj niej mięso mielone.
- Mięso połącz z jajkiem i wyrób masę. Stwórz niewielkie kotleciki, obtocz je w bułce i usmaż na oleju na rumiano.
- Ugotuj ziemniaki, odcedź i zrób z nich puree.
- Marchewki i jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce (na drobnych oczkach).
- Danie fantazyjnie ułóż na talerzu. Na środku kolorowego talerza ułóż łyżkę ziemniaczanego puree, wyżej połóż dwa małe kotleciki. Z surówki stwórz uśmiech.