Penne ze szpinakiem i serem ricotta

Szybko i zdrowo to nie jedyne zalety tego przepisu na penne ze szpinakiem i serem ricotta. By odkryć je wszystkie, wypróbuj go już teraz.

Penne ze szpinakiem i serem ricotta

Penne ze szpinakiem i serem ricotta

Ilość dla:  4 osób,

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:

  • 400 g pennne
  • 150 g sera ricotta
  • 100g szpinaku
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 50 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie Przyprawy do makaronów KAMIS Fit up!

Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Na oliwie podsmażyć pokrojoną szynkę parmeńską. Dodać szpinak, makaron oraz Przyprawę do makaronów KAMIS Fit up!. Całość wymieszać. Na koniec dodać ser ricotta. Wyłożyć na talerz, posypać parmezanem i posiekanymi włoskimi orzechami.

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

Poniżej przedstawiamy pomysł na danie wegetariańskie i jednocześnie bezglutenowe. Co o nim sądzicie?  Ilość porcji:  4 porcje Składniki na danie: Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem 400 g krewetek mrożonych 500 g pomidorów 2 garści jarmużu

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (217 głosów, średnia: 4,55 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Masza  14 lipca 2013 17:35

    Robiłam tylko bez dodatku orzechów.Pyszniutkie.

    Odpowiedz
  2. Ewelina  24 marca 2015 22:14

    wygląda pysznie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany