Makarony: Fettucini z kurkami i szpinakiem

Fettucini z kurkami i szpinakiem, dania makaron, grzyby, kurki, szybkie dania, dania jarskie, dla wegetarian

Fettucini z kurkami i szpinakiem,

Ilość dla: 4 osób,

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:

  • 400 g fettucini
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 200 g kurek
  • 2-3 łyżki masła
  • 1 opakowanie Przyprawy do makaronów KAMIS Fit up!

Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Na mocno rozgrzanym maśle podsmażyć kurki, dodać liście szpinaku oraz ugotowany makaron. Całość doprawić Przyprawą do makaronów KAMIS Fit up! i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerz.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (203 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. malaosobka23  15 stycznia 2012 23:13

    Pycha !

    Odpowiedz
  2. sarusia1991  8 lutego 2012 18:20

    ciekawie to wygląda. musze spróbować.Polece swoją rewalacje makaronu ze szpinakiem.
    składniki.
    -makaron świderki
    -szpinak w brykiecie
    -slodka śmietanka (12%)
    -1 kostka rosołowa(warzywna)
    przygotowanie:
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak gotujemy wmałejilosci wody, dodajemy koste rosołowa. Po ugotowaniu szpinaku dodajemy śmietanke i podajemy z makaronem. Polecam pycha

    Odpowiedz
  3. Fobia89  27 lutego 2012 23:12

    Sarusia spróbuje tego Twojego makaroniku :))

    Odpowiedz
  4. ingusia2306  3 marca 2012 11:18

    Uwielbiam grzyby a zwłaszcza kurki przyda się kolejny przepis do książki kucharskiej:D

    Odpowiedz
  5. Insomnia  4 marca 2012 23:54

    Nie wszyscy lubią szpinak, a w takim połączeniu myślę, że może być dobre. Na pewno spróbuję:)

    Odpowiedz
  6. Marta  14 lipca 2012 23:01

    sezon kurkowy w pełni , więc trzeba wypróbować wygląda meega apetycznie 😉

    Odpowiedz
  7. Kmakolagwa  23 marca 2015 10:28

    Wygląda fantastycznie.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany