Przepis na: Makaron penne z pulpecikami
Szybki w wykonaniu i pyszny w smaku? Taki właśnie jest obiad w postacie makaronu penne z pikantnymi pulpecikami.
Szybki w wykonaniu i pyszny w smaku? Taki właśnie jest obiad w postacie makaronu penne z pikantnymi pulpecikami.
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron penne – 250 g
- Mięso mielone wieprzowe – 450 g
- Starty parmezan – ok. 4 łyżek
- Sól, pieprz
- Pomidory – 1 puszka
- Śmietana – 2 łyżki
- Chilli – 1 szt.
- Tymianek – 1 łyżka
- Cebula – 1 szt.
- Musztarda francuska – 1 łyżka
- Olej
Wykonanie:
W pierwszej kolejności gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Mięso mielone mieszkamy z musztardą, drobno posiekanym chilli, parmezanem oraz przyprawami. Ugniatami i formujemy małe pulpeciki, które następnie smażymy na oleju. Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę, wlewamy pomidory z bulionem i dodajemy parmezan i tymianek. Całość dusimy ok 5-7 minut. Do sosu dodajemy pulpeciki i wlewamy śmietanę. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem penne.