Przepis na: Makaron farfalle z łososiem i awokado
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 3-5
Składniki na danie – Makaron farfalle z łososiem i awokado:
– 10 dag wędzonego łososia
– 1 Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
– 1 dojrzały pomidor
– 1 miękkie awokado
– 20 dag makaronu farfalle
– 150 ml (ponad pół szklanki) jogurtu naturalnego
– 2 dag startego parmezanu
– 1 cebula, najlepiej czerwona
– po 1 łyżce kaparów i musztardy
– oliwa do smażenia
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj z dodatkiem Bulionetki Domowej Warzywnej Knorr. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
2. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę, dodaj ugotowany makaron wraz z odrobiną bulionu z gotowania.
3. Pomidora i awokado obierz ze skóry, a następnie wraz z łososiem pokrój na cienkie paski i dodaj na patelnię do reszty składników.
4. Jogurt, musztardę i kapary wymieszaj z makaronem, gotuj przez chwilę. Farfalle podawaj posypane parmezanem.
źródło: www.przepisy.pl