Przepis na: Makaron farfalle z łososiem i awokado

Makaron-z-farfalle-z-lososiem-i-awokado

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość porcji: 3-5

Składniki na danie – Makaron farfalle z łososiem i awokado:

– 10 dag wędzonego łososia

– 1 Bulionetka Domowa Warzywna Knorr

– 1 dojrzały pomidor

– 1 miękkie awokado

– 20 dag makaronu farfalle

– 150 ml (ponad pół szklanki) jogurtu naturalnego

– 2 dag startego parmezanu

– 1 cebula, najlepiej czerwona

– po 1 łyżce kaparów i musztardy

– oliwa do smażenia

 

Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj z dodatkiem Bulionetki Domowej Warzywnej Knorr. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

2. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę, dodaj ugotowany makaron wraz z odrobiną bulionu z gotowania.

3. Pomidora i awokado obierz ze skóry, a następnie wraz z łososiem pokrój na cienkie paski i dodaj na patelnię do reszty składników.

4. Jogurt, musztardę i kapary wymieszaj z makaronem, gotuj przez chwilę. Farfalle podawaj posypane parmezanem.

 

źródło: www.przepisy.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (210 głosów, średnia: 4,68 z 5)
loading... zapisuję głos...