Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym

Losos z grilla

Składniki na danie – Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym:

  • 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
  • 4 placki tortilli
  • 1 papryka świeża czerwona
  • 1 papryka świeża zielona
  • 1 por
  • 2 średnie marchwie
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • Sos koperkowy Tarsmak

Wykonanie:

Łososia doprawić solą,  pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (261 głosów, średnia: 4,44 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Masza  24 czerwca 2013 15:36

    Kocham wszystkie ryby,jednak łososia najbradziej.Jutro jest świeża dostawa,także zaraz kupuję i wykorzystuję przepis.

    Odpowiedz
  2. mery929  24 czerwca 2013 16:52

    mniam mniam nie lubie ryb ale to tak super wygląda, że chyba na obiad jutro zrobię 🙂

    Odpowiedz
  3. Sylwia  25 lutego 2015 10:06

    daawno nie jadłam łososia…

    Odpowiedz
  4. girlblack  15 kwietnia 2015 22:08

    pyycha..szkoda, że nie mam łososia 🙂

    Odpowiedz
  5. as_sa  6 lipca 2016 19:17

    Moja ulubiona ryba 😀 uwielbiam pod każdą postacią 🙂

    Odpowiedz
  6. AnnStyl  20 grudnia 2016 13:25

    Ojojoj! Konkretne danie nie ma co narzekać. Kocham łososia. A jego różowe wnętrze wprost mnie urzeka. Mogę go jeść, jeść, jeść i jeszcze raz jeść. A ten przepis jest ciekawy i sądzę, że równie smakowity jak wygląda.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany