Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym
Składniki na danie – Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym:
- 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
- 4 placki tortilli
- 1 papryka świeża czerwona
- 1 papryka świeża zielona
- 1 por
- 2 średnie marchwie
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
- Sos koperkowy Tarsmak
Wykonanie:
Łososia doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Komentarze
Kocham wszystkie ryby,jednak łososia najbradziej.Jutro jest świeża dostawa,także zaraz kupuję i wykorzystuję przepis.
mniam mniam nie lubie ryb ale to tak super wygląda, że chyba na obiad jutro zrobię 🙂
daawno nie jadłam łososia…
pyycha..szkoda, że nie mam łososia 🙂
Moja ulubiona ryba 😀 uwielbiam pod każdą postacią 🙂
Ojojoj! Konkretne danie nie ma co narzekać. Kocham łososia. A jego różowe wnętrze wprost mnie urzeka. Mogę go jeść, jeść, jeść i jeszcze raz jeść. A ten przepis jest ciekawy i sądzę, że równie smakowity jak wygląda.