Łosoś z czerwoną porzeczką

Łosoś z czerwoną porzeczką

Łosoś z czerwoną porzeczką

Składniki:

  • 2 filety łososia-po 150g każdy
  • sól morska
  • Kamis Specialite Przyprawa do ryb
  • szklanka czerwonej porzeczki
  • łyżka brązowego cukru
  • pół szklanki listków mięty
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz

Przygotowanie:

Porzeczki rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem i odstawić na godzinę. Łososia oprószyć solą i przyprawą do ryb Kamis. Mięte posiekać, wymieszać z porzeczkami, dodać miód, cukier, sok z cytryny i pieprz – gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Łososia grillować (na grillu elektrycznym lub patelni grillowej) przez około 3-4 minuty z każdej strony. Polać sosem, udekorować świeżymi porzeczkami i listkami mięty. Podawać z pieczywem.

Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami

Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami

Składniki na danie - Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami: 800 g filetów z łososia 150 g hiszpańskich zielonych oliwek 50 g hiszpańskich czarnych oliwek 1 cebula dymka 7 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (176 głosów, średnia: 4,74 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  17 marca 2014 16:30

    Wszystko pięknie i ładnie, tylko skąd o tej porze roku wziąć czerwone porzeczki???

    Odpowiedz
    • Redakcja KobietaMag.pl  17 marca 2014 17:56

      Może coś z mrożonek?

      Odpowiedz
  2. bbo  17 marca 2014 19:02

    Ja jednak poczekam do lata na porzeczki ze swojej działki.

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  17 marca 2014 19:37

    Takiej ryby „na słodko” jeszcze nie jadłam.

    Odpowiedz
  4. martucha180  17 marca 2014 23:17

    Mrożonki, szanowna Redakcjo, to nie to samo co świeże porzeczki zerwane prosto z krzaka – soczyste i pełne słonecznego blasku!

    Odpowiedz
  5. BlackMary  31 grudnia 2015 12:03

    Hmm ciekawe

    Odpowiedz
  6. AnnStyl  15 kwietnia 2017 21:22

    Niezły przepis. Łosoś w zasadzie w każdej wersji jest super, a do tego jaki zdrowy. Tylko trzeba umiejętnie go przyrządzać, aby nie zepsuć dania. To delikatna i szlachetna ryba i wymaga delikatnej obróbki bo inaczej szkoda ryby.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany