Łosoś z czerwoną porzeczką

Łosoś z czerwoną porzeczką

Łosoś z czerwoną porzeczką

Składniki:

  • 2 filety łososia-po 150g każdy
  • sól morska
  • Kamis Specialite Przyprawa do ryb
  • szklanka czerwonej porzeczki
  • łyżka brązowego cukru
  • pół szklanki listków mięty
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz

Przygotowanie:

Porzeczki rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem i odstawić na godzinę. Łososia oprószyć solą i przyprawą do ryb Kamis. Mięte posiekać, wymieszać z porzeczkami, dodać miód, cukier, sok z cytryny i pieprz – gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Łososia grillować (na grillu elektrycznym lub patelni grillowej) przez około 3-4 minuty z każdej strony. Polać sosem, udekorować świeżymi porzeczkami i listkami mięty. Podawać z pieczywem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (205 głosów, średnia: 4,68 z 5)
zapisuję głos...