Łosoś z czerwoną porzeczką
Łosoś z czerwoną porzeczką
Składniki:
- 2 filety łososia-po 150g każdy
 - sól morska
 - Kamis Specialite Przyprawa do ryb
 - szklanka czerwonej porzeczki
 - łyżka brązowego cukru
 - pół szklanki listków mięty
 - łyżeczka miodu
 - łyżeczka soku z cytryny
 - pieprz
 
Przygotowanie:
Porzeczki rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem i odstawić na godzinę. Łososia oprószyć solą i przyprawą do ryb Kamis. Mięte posiekać, wymieszać z porzeczkami, dodać miód, cukier, sok z cytryny i pieprz – gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Łososia grillować (na grillu elektrycznym lub patelni grillowej) przez około 3-4 minuty z każdej strony. Polać sosem, udekorować świeżymi porzeczkami i listkami mięty. Podawać z pieczywem.



 (205 głosów, średnia: 4,68 z 5)