Lody z marakują, mango i bananem

Kiedy żar leje się z nieba kupno lodów wydaje się nam oczywiste. A gdyby tak zrobić je samodzielnie? Dziś przepis na lody tropikalne z marakują, mango i bananem. Zobaczcie jak w prosty sposób możecie je zrobić pod własnym dachem!

lody z marakują

Lody z marakują smakują wyśmienicie/ Fot. Sirat Mahmood, Freepik

Przepis na tropikalne lody z marakują, mango i bananem

Jest dziennie prosty, a czas potrzebny na jego przygotowanie to dosłownie kilka chwil. Takie lody tropikalne mogą smakować naprawdę wybornie. Oto krótka instrukcja wykonania!

Składniki:

400 g mascarpone

6 łyżek cukru pudru

7 marakui

2 mango

½ banana

  1. Przełóż serem mascarpone do miseczki i wymieszaj wraz z cukrem pudrem na gładką masę.
  2. Przekrój na pół marakuję i wydrąż jej środek. Jego zawartość wymieszaj z przygotowaną wcześniej masą serową.
  3. Obierz mango, pokrój w cząstki i zblenduj.
  4. Mango dodaj do pozostałych składników i całość wymieszaj.
  5. Przełóż masę do foremek na gałki.
  6. Wstaw do zamrażalnika aż stwardnieją.
  7. Podawaj w wafelku.

Zobacz także nietuzinkowy przepis na lody ze szpinakiem i kiwi:

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
zapisuję głos...