Lody z marakują, mango i bananem
Kiedy żar leje się z nieba kupno lodów wydaje się nam oczywiste. A gdyby tak zrobić je samodzielnie? Dziś przepis na lody tropikalne z marakują, mango i bananem. Zobaczcie jak w prosty sposób możecie je zrobić pod własnym dachem!
Przepis na tropikalne lody z marakują, mango i bananem
Jest dziennie prosty, a czas potrzebny na jego przygotowanie to dosłownie kilka chwil. Takie lody tropikalne mogą smakować naprawdę wybornie. Oto krótka instrukcja wykonania!
Składniki:
400 g mascarpone
6 łyżek cukru pudru
7 marakui
2 mango
½ banana
- Przełóż serem mascarpone do miseczki i wymieszaj wraz z cukrem pudrem na gładką masę.
- Przekrój na pół marakuję i wydrąż jej środek. Jego zawartość wymieszaj z przygotowaną wcześniej masą serową.
- Obierz mango, pokrój w cząstki i zblenduj.
- Mango dodaj do pozostałych składników i całość wymieszaj.
- Przełóż masę do foremek na gałki.
- Wstaw do zamrażalnika aż stwardnieją.
- Podawaj w wafelku.
Zobacz także nietuzinkowy przepis na lody ze szpinakiem i kiwi: