Redakcja, 1 sierpnia 2020
Letnia sałatka z fetą i kuskusem
Składniki na danie: Letnia sałatka z fetą i kuskusem
- 1 opakowanie kaszy kuskus
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego greckiego Knorr
- 1 świeży ogórek
- 250 g pomidorków cherry
- 1 opakowanie sera feta
- 200 g rucoli
- 3 łyżki wody
- 1 łyżeczka soli
- 100 ml oliwy
Sposób przygotowania:
- Wsyp do miski przygotowaną kaszę kuskus i zalej ją wrzącą wodą zgodnie z instrukcją z opakowania.
- Następnie przykryj ją na około 2 – 3 minuty aluminiową folią. Po upływie tego czasu dolej do kaszy połowę oliwy i wszystkie składniki wymieszaj.
- Pokrój w kostkę ser feta oraz ogórka. Pomidorki przetnij na pół. Wymieszaj warzywa z przygotowaną kaszą kuskus.
- Sos sałatkowy grecki Knorr, który nada sałatce świeżego i oryginalnego smaku, wymieszaj z resztą oliwy i wodą.
- Ułóż na talerzu umyte wcześniej dokładnie liście sałaty. Ułóż na wierzchu kuskus z warzywami i serem feta. Gotowe danie polej sosem i podawaj.