Łazanki z kapustą i grzybami

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minutSkładniki:
200 g makaronu Lubella Łazanki
400 g kapusty kiszonej
20 g suszonych podgrzybków
2 szklanki wrzątku
2 łyżki suszonej włoszczyzny
1 listek laurowy
4 ziela angielskie
szczypta soli i pieprzu do smaku

Przygotowanie:
1. Makaron Lubella Łazanki ugotować wg wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
2. Suszone grzybki przełożyć do garnka wraz z dodatkiem listka laurowego oraz ziela, zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, a następnie gotować przez kolejne 15 minut.
3. W międzyczasie kapustę drobno posiekać, dodać do grzybków, wsypać suszoną włoszczyznę, zakryć i dusić 15 minut, aż kapusta będzie miękka.
4. Na koniec dodać ugotowane łazanki wraz z wodą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (39 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. kasza krakowska  1 lutego 2021 16:26

    Brzmi smacznie!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany