Łazanki na szybko: Słodki deser przy wigilijnym stole

Słodki deser przy wigilijnym stole

Podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć czegoś na słodko. Miód, bakalie, mak i makaron to idealna kompozycja, a jednocześnie tradycyjna wigilijna potrawa.  Podpowiadamy szybki  przepis na wiguilijne łazanki z makiem

Składniki:

– Makaron Łazanki– 250 g

– mak – 100g –

– bakalie – 100g

– mleko – 150g

– miód – 50g

Wykonanie:

W pierwszej kolejności parzymy przez 1 godzinę zmielony dwukrotnie mak. Makaron łazankę gotujemy al dente, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Następnie łączymy go z makiem, bakaliami, na koniec dodajemy miód. Całość dokładnie mieszamy i podajemy na świąteczne talerze.

 

 

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (173 głosów, średnia: 4,48 z 5)
zapisuję głos...