Łatwy przepis na: Klasyczna lazania po włosku

Lasagne

Składniki na danie – Klasyczna lazania po włosku:

– 500 g mięsa mielonego

– 1 opakowanie Fix Lasagne Knorr

– 6 płatów makaronu lasagne

– 150 g śmietany 18%

– 400 g pomidorów pelati w puszce

– 50 g startego sera

– 3 łyżki oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż mięso mielone na oleju. Dodaj pomidory z puszki, a następnie Fix Lasagne Knorr, dzięki któremu uzyskasz włoski smak i odpowiednią gęstość sosu. Ponadto tak przygotowany sos będzie dokładnie przywierał do płatów makaronu i w rezultacie lasagne nie będzie się rozwarstwiała. Po zagotowaniu, gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.
  2. Układaj w formie do zapiekanek na przemian sos i makaron lasagne. Rozpocznij i zakończ na sosie.
  3. Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i posyp serem, całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym piekarniku w 200°C przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zapiekł.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (149 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. marczella  19 sierpnia 2015 10:59

    Klasyka najlepsza. Dzięki za pomysł na obiadek 🙂

    Odpowiedz
  2. martucha180  19 sierpnia 2015 12:10

    Trzeba spróbować zrobić

    Odpowiedz
  3. Żanett  19 sierpnia 2015 12:17

    Lazanię uwielbiam, tylko nie przepadam za mięsem mielonym. Wolę z szynką 🙂

    Odpowiedz
  4. lilkawodna  19 sierpnia 2015 13:54

    Kocham taką lazanie.

    Odpowiedz
  5. macierzanka  19 sierpnia 2015 19:10

    To moja ulubiona lazania.

    Odpowiedz
  6. Wusia  19 sierpnia 2015 19:55

    Tradycyjna, bez wymyślania i włoska do szpiku kości. Pychota!

    Odpowiedz
  7. martus2833  19 sierpnia 2015 20:21

    Bardzo lubię lazanię i często przygotowuję ją w domu. Sos robię sama – w ogóle unikam używania gotowców w proszku.

    Odpowiedz
  8. Jaworka  19 sierpnia 2015 21:12

    Czasami robię bo nie wszyscy lubia ale tez sos robię sama

    Odpowiedz
  9. Jaworka  19 sierpnia 2015 21:13

    Czasami robię bo nie wszyscy lubią

    Odpowiedz
    • wajolet  19 sierpnia 2015 23:06

      Muszę kiedyś zrobić 🙂

      Odpowiedz
  10. Anita  20 sierpnia 2015 20:56

    mniam, ale apetycznie wygląda!

    Odpowiedz
  11. Patriszia  21 sierpnia 2015 20:51

    Musi być pyszna 🙂

    Odpowiedz
  12. ewalub  19 października 2016 15:00

    To jest jedno z moich ulubionych dań

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany