Łatwy domowy kebab z sosem czosnkowym
Składniki na danie: domowy kebab z sosem czosnkowym
– filet z kurczaka – 200g
– przyprawa do kebabu – 1 łyżka
– sałata – 4 liście
– pomidor – 1 szt.
– cebula czerwona – 1 szt.
– frytki do pieczenia w piekarniku – 1 garść
– olej – 1 łyżka
– bułka do kebabu – 2 szt.
– sos czosnkowy Tarsmak
Wykonanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.
Czasem robię, grunt to dobra przyprawa 🙂
ojaaa ale bym go zjadła własnie teraz
Pyszny. Zrobię. Chociaż frytki sobie podaruje.
Nie lubię kebabów, ale domowy to co innego!
Ja robię bardzo często. Zawsze takie, jak lubią domownicy.
Kebaba własnej roboty jeszcze nie robiłam, ale i nigdzie w sprzedaży nie widziałam bułek do kebabów.
Uwielbiam kebaby, robione w domu najlepsze 🙂 Często je robię, zazwyczaj i bułki sama piekę 🙂
Zdecydowanie jadłabym! 🙂
uwielbiam kebaby i często sama je przygotowuję. Zawsze to zdrowsze jedzonko 🙂
Wygląda apetycznie ,więc z chęcią zrobię.
Świetnie wygląda 🙂
Wyglada pysznie na fotce… jednak nie rozumiem dlaczego niektorzy wkladaja do srodka frytki… w jednym dokumencie te tak widzialam kobieta jadla hamburgera z frytkami w srodku… dla mnue frytki musza byc osobno….;)
Dobre i zdrowe jedzonko i kolorowe.
Zrobię to cudo, jednak frytki sobie daruję 🙂
Nigdy nie wyobrażałam sobie kebaba z frytkami, póki nie spróbowałam 😉 Pycha. Generalnie lubię w domu sobie coś takiego zrobić. I polecam robić własnoręczny sos czosnkowy. Jest szybki i łatwy do zrobienia, przy czym na pewno ma mniej konserwantów i lepszy, świeży smak 😉
Lubię domowy kebeb. Ale sos czosnkowy też robię sama.
Mniam
wygląda cudownie, ale frytki? Za dużo roboty…
oj narobiliście mi smaka;:D
Wygląda rewelacyjnie, a pewnie jeszcze lepiej smakuje 🙂
Bomba kaloryczna! Frytki?
Niech będzie bomba kaloryczna , ale za to jaki niepowtarzalny smak 🙂 My do domowego kebaba dodajemy jeszcze koniecznie podduszone pieczareczki – pychotka 🙂