Łatwy domowy kebab z sosem czosnkowym

domowy kebab z sosem czosnkowym

Składniki na danie: domowy kebab z sosem czosnkowym

– filet z kurczaka – 200g

– przyprawa do kebabu – 1 łyżka

– sałata – 4 liście

– pomidor – 1 szt.

– cebula czerwona – 1 szt.

– frytki do pieczenia w piekarniku – 1 garść

– olej – 1 łyżka

– bułka do kebabu – 2 szt.

– sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.


Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (246 głosów, średnia: 4,68 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. scrabble  7 września 2015 09:53

    Czasem robię, grunt to dobra przyprawa 🙂

    Odpowiedz
  2. brunetka244  7 września 2015 10:59

    ojaaa ale bym go zjadła własnie teraz

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  7 września 2015 11:21

    Pyszny. Zrobię. Chociaż frytki sobie podaruje.

    Odpowiedz
  4. bbo  7 września 2015 11:39

    Nie lubię kebabów, ale domowy to co innego!

    Odpowiedz
  5. Żanett  7 września 2015 11:46

    Ja robię bardzo często. Zawsze takie, jak lubią domownicy.

    Odpowiedz
  6. martucha180  7 września 2015 13:16

    Kebaba własnej roboty jeszcze nie robiłam, ale i nigdzie w sprzedaży nie widziałam bułek do kebabów.

    Odpowiedz
  7. Patriszia  7 września 2015 15:13

    Uwielbiam kebaby, robione w domu najlepsze 🙂 Często je robię, zazwyczaj i bułki sama piekę 🙂

    Odpowiedz
  8. Aneta  7 września 2015 16:35

    Zdecydowanie jadłabym! 🙂

    Odpowiedz
  9. Sylwia  7 września 2015 17:21

    uwielbiam kebaby i często sama je przygotowuję. Zawsze to zdrowsze jedzonko 🙂

    Odpowiedz
  10. macierzanka  7 września 2015 18:02

    Wygląda apetycznie ,więc z chęcią zrobię.

    Odpowiedz
  11. Margaretkaw  7 września 2015 18:30

    Świetnie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  12. lilka  7 września 2015 19:04

    Wyglada pysznie na fotce… jednak nie rozumiem dlaczego niektorzy wkladaja do srodka frytki… w jednym dokumencie te tak widzialam kobieta jadla hamburgera z frytkami w srodku… dla mnue frytki musza byc osobno….;)

    Odpowiedz
  13. Wusia  7 września 2015 19:19

    Dobre i zdrowe jedzonko i kolorowe.

    Odpowiedz
  14. marczella  7 września 2015 19:35

    Zrobię to cudo, jednak frytki sobie daruję 🙂

    Odpowiedz
  15. Uśmiechnij się :)  7 września 2015 20:13

    Nigdy nie wyobrażałam sobie kebaba z frytkami, póki nie spróbowałam 😉 Pycha. Generalnie lubię w domu sobie coś takiego zrobić. I polecam robić własnoręczny sos czosnkowy. Jest szybki i łatwy do zrobienia, przy czym na pewno ma mniej konserwantów i lepszy, świeży smak 😉

    Odpowiedz
  16. martus2833  7 września 2015 21:04

    Lubię domowy kebeb. Ale sos czosnkowy też robię sama.

    Odpowiedz
  17. hml  8 września 2015 08:14

    Mniam

    Odpowiedz
  18. Ewelina  8 września 2015 08:42

    wygląda cudownie, ale frytki? Za dużo roboty…

    Odpowiedz
  19. Niezapominajka277  8 września 2015 10:53

    oj narobiliście mi smaka;:D

    Odpowiedz
  20. kataryna kiełboń  8 września 2015 12:56

    Wygląda rewelacyjnie, a pewnie jeszcze lepiej smakuje 🙂

    Odpowiedz
  21. Ewcia  8 września 2015 16:37

    Bomba kaloryczna! Frytki?

    Odpowiedz
  22. efffciaa  15 kwietnia 2016 10:09

    Niech będzie bomba kaloryczna , ale za to jaki niepowtarzalny smak 🙂 My do domowego kebaba dodajemy jeszcze koniecznie podduszone pieczareczki – pychotka 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany