Łatwy domowy kebab z sosem czosnkowym

domowy kebab z sosem czosnkowym

Składniki na danie: domowy kebab z sosem czosnkowym

– filet z kurczaka – 200g

– przyprawa do kebabu – 1 łyżka

– sałata – 4 liście

– pomidor – 1 szt.

– cebula czerwona – 1 szt.

– frytki do pieczenia w piekarniku – 1 garść

– olej – 1 łyżka

– bułka do kebabu – 2 szt.

– sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.


Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (260 głosów, średnia: 4,68 z 5)
zapisuję głos...