Łatwy i szybki deser: Orzechowe śnieżki z cynamonem

 

Czas przygotowania: 20 min

Liczba porcji: 30

Składniki na: Łatwy i szybki deser – Orzechowe śnieżki z cynamonem

  • 140 g miodu
  • 200 g kalifornijskich orzechów włoskich
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 1-2 łyżki Amaretto
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • Cukier puder do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  • Drobno zmielić orzechy i wymieszać z miodem. Wymieszać z cynamonem i Amaretto, drobno zmielić płatki owsiane i dodać tyle, ile potrzeba, do uzyskania elastycznej masy.
  • Zwilżonymi rękoma, nabierać po łyżce ciasta na śnieżkę i uformować 30 małych kulek. Następnie oprószyć cukrem pudrem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (285 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  10 stycznia 2017 18:16

    Ślinka cieknie!

    Odpowiedz
  2. Ewcia  10 stycznia 2017 19:26

    Ładnie wygląda. Mam nadzieję, że deser jest smaczny 😀

    Odpowiedz
  3. afrodyta  10 stycznia 2017 21:09

    Takie przepisy lubię…:-)

    Odpowiedz
  4. Hidari11  11 stycznia 2017 05:41

    To musi być dobre. Żałuję, że mam mało czasu na zabawy w kuchni. I nie ma pory na orzechy, dopiero jesienią.

    Odpowiedz
    • Joanna007  16 stycznia 2017 12:31

      U mnie sezon na orzechy trwa cały rok- z 80 kg mam na strychu 😉

      Odpowiedz
      • ewalub  16 stycznia 2017 12:49

        Miałam sporo orzechów, od babci, ale została już tylko malutka miseczka. No szkoda, bo lubię je podjadać.

        Odpowiedz
  5. Aneta  12 stycznia 2017 11:02

    Pycha! 🙂

    Odpowiedz
  6. efffciaa  11 października 2017 15:11

    Fajne 🙂 wyglądają trochę jak kuleczki marcepanowe . Myślę , że spróbuję je zrobić w najbliższym czasie , bo nawet sam przepis w sobie jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany