Łatwy i szybki deser: Orzechowe śnieżki z cynamonem
Czas przygotowania: 20 min
Liczba porcji: 30
Składniki na: Łatwy i szybki deser – Orzechowe śnieżki z cynamonem
- 140 g miodu
- 200 g kalifornijskich orzechów włoskich
- 6 łyżek płatków owsianych
- 1-2 łyżki Amaretto
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- Cukier puder do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Drobno zmielić orzechy i wymieszać z miodem. Wymieszać z cynamonem i Amaretto, drobno zmielić płatki owsiane i dodać tyle, ile potrzeba, do uzyskania elastycznej masy.
- Zwilżonymi rękoma, nabierać po łyżce ciasta na śnieżkę i uformować 30 małych kulek. Następnie oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze
Ślinka cieknie!
Ładnie wygląda. Mam nadzieję, że deser jest smaczny 😀
Takie przepisy lubię…:-)
To musi być dobre. Żałuję, że mam mało czasu na zabawy w kuchni. I nie ma pory na orzechy, dopiero jesienią.
U mnie sezon na orzechy trwa cały rok- z 80 kg mam na strychu 😉
Miałam sporo orzechów, od babci, ale została już tylko malutka miseczka. No szkoda, bo lubię je podjadać.
Pycha! 🙂
Fajne 🙂 wyglądają trochę jak kuleczki marcepanowe . Myślę , że spróbuję je zrobić w najbliższym czasie , bo nawet sam przepis w sobie jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia .