Łatwy deser: Mus z białej czekolady z brzoskwiniami
Delikatny i smaczny mus z białej czekolady nie wymaga ani specjalistycznego sprzętu ani wyjątkowych umiejętności kucharskich. Wystarczy kilka minut, aby wyczarować pyszny i efektowny deser.
Składniki:
- Serek mascarpone
- Brzoskwinie
- Tabliczka białej czekolady
- Ocet o smaku orzecha włoskiego marki Kühne
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do przestygnięcia. Miksujemy na jednolitą masę z mascarpone. Brzoskwinie obieramy i wyciągamy pestkę. Jedną kroimy na cząstki, pozostałe blendujemy. Na dno słoiczka kładziemy kilka łyżek musu z brzoskwiń i skrapiamy go octem, następnie dopełniamy musem czekoladowym. Ozdabiamy pokrojoną brzoskwinią.
Zobacz inne kolorowe desery:
Komentarze
Ocet o smaku orzecha włoskiego? Nie wiedziałam, że taki istnieje 🙂
No właśnie przepis wygląda przepysznie,ale takiego octu to raczej ciężko będzie zdobyć
Wygląda bardzo obiecująco!
Chętnie bym taki spróbowała 🙂
Ocet o smaku orzecha? Dla mnie nowość.
lubię brzoskwinię, czekoladę dodałabym sobie gorzką
Łatwo i szybko można zrobić pyszny deser
O takim occie do dnia dzisiejszego nic nie wiedziałam :), ale jak to się mówi człowiek uczy się przez całe życie 🙂
deser dla mnie
Wygląda przepysznie *_*
Derser wygląda bardzo smacznie i prezentuje się niczym w dobrej restauracji. W dodatku jest łatwy do przygotowania, więc koniecznie muszę wypróbować ten przepis.