Łatwy deser: Mus z białej czekolady z brzoskwiniami

Delikatny i smaczny mus z białej czekolady nie wymaga ani specjalistycznego sprzętu ani wyjątkowych umiejętności kucharskich. Wystarczy kilka minut, aby wyczarować pyszny i efektowny deser.

Składniki:

  • Serek mascarpone
  • Brzoskwinie
  • Tabliczka białej czekolady
  • Ocet o smaku orzecha włoskiego marki Kühne

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do przestygnięcia. Miksujemy na jednolitą masę z mascarpone. Brzoskwinie obieramy i wyciągamy pestkę. Jedną kroimy na cząstki, pozostałe blendujemy. Na dno słoiczka kładziemy kilka łyżek musu z brzoskwiń i skrapiamy go octem, następnie dopełniamy musem czekoladowym. Ozdabiamy pokrojoną brzoskwinią.

Zobacz inne kolorowe desery:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (283 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. ewalub  13 lipca 2017 11:19

    Ocet o smaku orzecha włoskiego? Nie wiedziałam, że taki istnieje 🙂

    Odpowiedz
    • malgosia  14 lipca 2017 07:51

      No właśnie przepis wygląda przepysznie,ale takiego octu to raczej ciężko będzie zdobyć

      Odpowiedz
  2. Wusia  13 lipca 2017 14:16

    Wygląda bardzo obiecująco!

    Odpowiedz
  3. sylwiawes  13 lipca 2017 16:55

    Chętnie bym taki spróbowała 🙂

    Odpowiedz
  4. martucha180  13 lipca 2017 17:03

    Ocet o smaku orzecha? Dla mnie nowość.

    Odpowiedz
  5. JoannaJoank  13 lipca 2017 19:03

    lubię brzoskwinię, czekoladę dodałabym sobie gorzką

    Odpowiedz
  6. Jaworka  14 lipca 2017 08:30

    Łatwo i szybko można zrobić pyszny deser

    Odpowiedz
  7. Ewcia  14 lipca 2017 17:49

    O takim occie do dnia dzisiejszego nic nie wiedziałam :), ale jak to się mówi człowiek uczy się przez całe życie 🙂

    Odpowiedz
  8. ewka  7 listopada 2017 08:35

    deser dla mnie

    Odpowiedz
  9. Aneta  15 listopada 2017 14:58

    Wygląda przepysznie *_*

    Odpowiedz
  10. MelaNika  6 lutego 2018 07:29

    Derser wygląda bardzo smacznie i prezentuje się niczym w dobrej restauracji. W dodatku jest łatwy do przygotowania, więc koniecznie muszę wypróbować ten przepis.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany