Łatwy chłodnik pomidorowy na upały

Składniki na danie: Chłodnik pomidorowy

  • 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak
  • 1 świeży ogórek
  • 1 papryka świeża czerwona
  • 1 papryka świeża żółta
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml białego wina
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (209 głosów, średnia: 4,57 z 5)
zapisuję głos...