Łatwe wytrawne muffinki z żółtym serem

wytrawne muffinki z żółtym serem

Składniki (na ok. 10 sztuk) wypieku: Wytrawne muffinki z żółtym serem

  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka startego żółtego sera Podlaskiego MSM Mońki
  • 1 średnia starta na cienkich oczkach marchewka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oleju
  • ½ szklanki mleka
  • spora szczypta soli

Przygotowanie:

W jednej misce połączyć suche, a w drugiej mokre składniki. Następnie mokre składniki wlać do suchych i mieszać na dość gładka masę. Do ciasta dodać żółty ser i marchewkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremek. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.

Zobacz także: Pełnoziarniste muffinki z żurawiną

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (199 głosów, średnia: 4,75 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. ewka  30 maja 2015 11:22

    na pewno smaczne

    Odpowiedz
  2. codziennosckobiety  30 maja 2015 12:14

    Wyglądają apetycznie 🙂

    Odpowiedz
  3. martucha180  30 maja 2015 14:44

    Nie jadłam jeszcze muffinek serowych, a ten przepis wydaje sie banalnie prosty.

    Odpowiedz
  4. martuska665  30 maja 2015 19:26

    robił już ktoś wg tego przepisu?

    Odpowiedz
  5. Justyna  30 maja 2015 20:07

    Chyba wypróbuję, ale bez marchewki

    Odpowiedz
  6. bbo  30 maja 2015 20:23

    Mam nadzieję, że mi wyjdą.

    Odpowiedz
  7. Elżbieta Wawer  30 maja 2015 22:13

    Bardzo łatwy przepis tylko nie mam foremek muszę sie zaopatrzeć

    Odpowiedz
  8. Patriszia  31 maja 2015 09:05

    Muffinki pod każdą postacią są pyszne 🙂

    Odpowiedz
  9. Wusia  31 maja 2015 11:08

    Prościutki przepis, ale wolę muffinki na słodko.

    Odpowiedz
  10. Justyna  31 maja 2015 16:12

    Uwielbiam takie połączenia 🙂

    Odpowiedz
  11. lilkawodna  31 maja 2015 21:19

    Kocham mufinki pod każdą postacią.

    Odpowiedz
  12. macierzanka  31 maja 2015 21:40

    Fajny przepis ,warto wypróbować.

    Odpowiedz
  13. Kmakolagwa  2 czerwca 2015 11:31

    Super przepis, na pewno go wypróbuje. Świetnie będzie się nadawał jako przystawkę na imprezie

    Odpowiedz
  14. Anita  9 czerwca 2015 14:28

    Ja wolę typowo na słodko 😉

    Odpowiedz
  15. sylwiawes  29 lutego 2016 14:43

    Ciekawy, szybki i łatwy przepis 🙂 Myślę że warto go kiedyś wypróbować 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany