Łatwe spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

lubella_spaghetti_z_indykiem_brukselka_oraz_jajkiem_zdjecie

Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki na danie: Łatwe spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

● Makaron Lubella Spaghetti 300 g
● 4 jaja
● Cebula 100 g
● Brukselka 100 g
● Pierś z indyka 200 g
● Żurawina 30 g
● Natka pietruszki 30 g
● Parmezan 40 g
● Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części i gotujemy.

2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Dodajemy brukselkę. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.

Jeśli nie przepadacie za brukselką, można ją pominąć. 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (247 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. hml  13 października 2016 11:56

    Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam makarony 🙂

    Odpowiedz
  2. Aneta  13 października 2016 12:50

    Danie wygląda bardzo smacznie, a i przepis nie jest zbyt skomplikowany – zdecydowanie to lubię! 🙂 Natomiast jeszcze nigdy w życiu nie jadłam brukselki – może czas spróbować? 🙂

    Odpowiedz
  3. martucha180  13 października 2016 14:17

    Łatwe, fakt.

    Odpowiedz
  4. Joanna  13 października 2016 16:57

    Wygląda smakowicie

    Odpowiedz
  5. Monika  13 października 2016 17:20

    Pyszności 🙂

    Odpowiedz
  6. macierzanka  13 października 2016 17:50

    Rzeczywiście bardzo łatwy przepis.

    Odpowiedz
  7. Wusia  13 października 2016 21:32

    Dobre kluchy, tylko ta brukselka!😊

    Odpowiedz
  8. Jaworka  17 października 2016 20:58

    Danie wygląda przesmaczyście ale mam jedno ale dla mnie bez brukselki po prostu nienawidzę tego smaku reszta jest oki i można wypróbować bo makarony uwielbiamy

    Odpowiedz
  9. efffciaa  11 maja 2017 15:30

    Nie cierpię brukselki ! Już od czasów wczesnego dzieciństwa jej nie lubię i nie jadam . Wyrzucam ją nawet z gotowych mrożonek . Dlatego to nie jest danie dla mnie …

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany