Łatwe spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Składniki na danie: Łatwe spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
● Makaron Lubella Spaghetti 300 g
● 4 jaja
● Cebula 100 g
● Brukselka 100 g
● Pierś z indyka 200 g
● Żurawina 30 g
● Natka pietruszki 30 g
● Parmezan 40 g
● Sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części i gotujemy.
2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Dodajemy brukselkę. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.
Jeśli nie przepadacie za brukselką, można ją pominąć.
Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam makarony 🙂
Danie wygląda bardzo smacznie, a i przepis nie jest zbyt skomplikowany – zdecydowanie to lubię! 🙂 Natomiast jeszcze nigdy w życiu nie jadłam brukselki – może czas spróbować? 🙂
Łatwe, fakt.
Wygląda smakowicie
Pyszności 🙂
Rzeczywiście bardzo łatwy przepis.
Dobre kluchy, tylko ta brukselka!😊
Danie wygląda przesmaczyście ale mam jedno ale dla mnie bez brukselki po prostu nienawidzę tego smaku reszta jest oki i można wypróbować bo makarony uwielbiamy
Nie cierpię brukselki ! Już od czasów wczesnego dzieciństwa jej nie lubię i nie jadam . Wyrzucam ją nawet z gotowych mrożonek . Dlatego to nie jest danie dla mnie …