Łatwe racuchy twarogowe

Racuszki twarogowe fot. Naturhouse
Składniki na danie: łatwe racuchy twarogowe
- 250 gram twarogu
- 1 jajko
- łyżeczka miodu
- 50 ml mleka
- szczypta sody oczyszczonej
- ¼ szklanki mąki żytniej
- aromat waniliowy – kropla
Sposób wykonania
Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj pozostałe składniki – tj jajko, miód, mleko, sodę oczyszczoną, mąkę żytnią i kroplę aromatu waniliowego. Wszystko wymieszaj. Smaż placuszki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Podawaj z jogurtem lub świeżymi owocami.
Przepisem podzieliła się z Wami dietetyk Natalia Jurek, dietetyk z Centrum Naturhouse
Komentarze
Przepis wygląda rzeczywiście na łatwy, a racuchy na smakowite. Twarogowych jeszcze nigdy w życiu nie robiłam, moze to jest ten moment żeby spróbować.
Ależ to musi być pyszne! 🙂
Przepis według mnie banalnie prosty. Zdziwiłam się nieco, kiedy przeczytałam, ze wystarczy je smażyć na teflonowej patelni i to bez dodatku tłuszczu, a nie w głębokim tłuszczu.
Placuszki z twarogiem są pyszne – niejednokrotnie robiłam. Jednak zastanawiam się czy z tego przepisu coś wyjdzie. Mąki mało, sera dużo… Dajcie znać jak odważycie się zrobić;)
Racuchó z twarogiem jeszcze nie robiłam,Na pewno przepis wyprobuję
Przepis dziecinnie prosty więc na pewno wypróbuje 😉
Jutro zrobię na obiad
To jest pyszne😊
szybko łatwo i przyjemnie!
Bardzo ładnie i smakowicie wyglądają,aż ślinka cieknie…Nie pozostaje nic innego jak tylko wypróbować placuszki
Hmmm… te ze zdjęcia nie wyglądają jak przyrządzone z tego przepisu, nie widać, żeby były złożone głównie z sera. No cóż, będę musiała spróbować żeby się przekonać, może nawet jutro.
Wyglądają przepysznie!
Muszę wypróbować ten przepis 🙂
Pycha!
apetycznie wyglądają
Łatwy przepis a racuszki prezentują się bardzo smacznie więc trzeba je wypróbować
LUDZIE, to jest pyszne. Dziś na kolację zrobiłam tylko troszkę zmodyfikowałam. Zamiast aromatu waniliowego to cukier wanilinowy a zamiast miodu cukier, do tego 2 jajka, nie jedno. Efekt w sumie podobny, raj dla podniebienia, od dziś moja ulubiona wersja racuchów!
Zrobię takie placuszki synkowi na śniadanie, ale urozmaicę przepis przez dodanie do ciasta owoców (borówki lub porzeczki). Na pewno będzie zachwycony.
Uwielbiam te racuszki, są pyszne 😀 Wielokrotnie je robiłam i jestem nimi zachwycona 🙂 Przepis jest prosty i szybki. Na pewno zasmakują także dzieciom.
Bardzo lubię takie placuszki 🙂
Niestety konsystencja okropna, za duża przewaga sera. Robione na średnim ogniu przypalają się (wina miodu).
Niby miało byc Fit, ale musiałam dodać troche tłuszczu na patelnię.
Co kto lubi, ale to jest chyba moj 10ty przepis na racuchy twarogowe. Zdecydowałam sie spróbować ze wzgledu na make razową…
Prośba o podawania ilości w gramach (maka) bo po tym ze ta konsystencja placków była tak nieudana zaczęłam sie zastanawiać czy to nieodpowiednia szklanka i nad objętościami…
Nie polecam. W misce ciasto pięknie rosło, na patelni placki zlały się ze sobą, przypaliły i siadły. Nie wiem o co chodzi i skąd pochwalne przepisy. Szkoda mi tylko zmarnowanego sera.