Łatwe racuchy twarogowe

Racuszki twarogowe fot. Naturhouse

Racuszki twarogowe fot. Naturhouse

Składniki na danie: łatwe racuchy twarogowe

  • 250 gram twarogu
  • 1 jajko
  • łyżeczka miodu
  • 50 ml mleka
  • szczypta sody oczyszczonej
  • ¼ szklanki mąki żytniej
  • aromat waniliowy – kropla

Sposób wykonania

Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj pozostałe składniki – tj jajko,  miód, mleko, sodę oczyszczoną, mąkę żytnią i kroplę aromatu waniliowego. Wszystko wymieszaj. Smaż placuszki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Podawaj z jogurtem lub świeżymi owocami.

 

Przepisem podzieliła się z Wami dietetyk Natalia Jurek, dietetyk z Centrum Naturhouse

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (269 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...