Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe

Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe

Składniki na danie: Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe

  • 400 g dyni startej drobno
  • 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
  • 2 jaja
  • kilka łyżek mąki
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

Sposób przygotowania:

Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami i stopniowo dodawać mąkę, ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem. Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto. Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (151 głosów, średnia: 4,81 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. luko  6 października 2015 10:36

    Czasami robię takie. A jak nie mam dyni to wykorzystuję jabłko i też są wyśmienite.

    Odpowiedz
  2. martucha180  6 października 2015 10:55

    Z chęcią bym zjadła.

    Odpowiedz
  3. bbo  6 października 2015 11:48

    Ja wypróbuję wersję z cukinią.

    Odpowiedz
  4. martus2833  6 października 2015 11:55

    Łatwy i szybki przepis. Chętnie wypróbuję.

    Odpowiedz
  5. Kmakolagwa  6 października 2015 15:33

    Zrobiłam się głodna 🙂 Ciekawy przepis, na pewno wypróbuje.

    Odpowiedz
  6. Aneta  6 października 2015 15:34

    Ciekawy przepis, ale jeżeli go wypróbuję to zamienię dynię na jakieś inne warzywo 🙂

    Odpowiedz
  7. marta_12  6 października 2015 15:47

    Przepis czyta się apetycznie…

    Odpowiedz
  8. Gocha  6 października 2015 17:59

    Mmmm muszą być pyszne

    Odpowiedz
  9. macierzanka  6 października 2015 18:04

    Ja robię takie placuszki ,ale z cukinią.

    Odpowiedz
    • Żanett  6 października 2015 21:57

      I ja również. Bardzo lubię cukinię 🙂

      Odpowiedz
  10. Patriszia  6 października 2015 20:21

    Wyglądają pysznie 🙂

    Odpowiedz
  11. lilkawodna  7 października 2015 04:09

    Pysznosci!

    Odpowiedz
  12. ava  8 października 2015 14:41

    Wydają się mało kaloryczne i zdrowe.

    Odpowiedz
  13. Trochę Szalona  19 października 2015 16:08

    Ale nabrałam na nie ochoty 😉

    Odpowiedz
  14. stokrotkapolna  31 października 2016 09:18

    U nas takie się je. Inaczej mówiąc plindze. A do ciasta można dodawać i cebulę, i dynie,,kabaczek, jabłka, jakie kto lubi warzywa i owoce. Proste, smaczne i szybkie do przyrządzenia.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany