Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe
Składniki na danie: Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe
- 400 g dyni startej drobno
- 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
- 2 jaja
- kilka łyżek mąki
- 50 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
Sposób przygotowania:
Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami i stopniowo dodawać mąkę, ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem. Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto. Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.
Komentarze
Czasami robię takie. A jak nie mam dyni to wykorzystuję jabłko i też są wyśmienite.
Z chęcią bym zjadła.
Ja wypróbuję wersję z cukinią.
Łatwy i szybki przepis. Chętnie wypróbuję.
Zrobiłam się głodna 🙂 Ciekawy przepis, na pewno wypróbuje.
Ciekawy przepis, ale jeżeli go wypróbuję to zamienię dynię na jakieś inne warzywo 🙂
Przepis czyta się apetycznie…
Mmmm muszą być pyszne
Ja robię takie placuszki ,ale z cukinią.
I ja również. Bardzo lubię cukinię 🙂
Wyglądają pysznie 🙂
Pysznosci!
Wydają się mało kaloryczne i zdrowe.
Ale nabrałam na nie ochoty 😉
U nas takie się je. Inaczej mówiąc plindze. A do ciasta można dodawać i cebulę, i dynie,,kabaczek, jabłka, jakie kto lubi warzywa i owoce. Proste, smaczne i szybkie do przyrządzenia.