Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe

Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe

Składniki na danie: Łatwe placuszki dyniowo-twarożkowe

  • 400 g dyni startej drobno
  • 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
  • 2 jaja
  • kilka łyżek mąki
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

Sposób przygotowania:

Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami i stopniowo dodawać mąkę, ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem. Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto. Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (208 głosów, średnia: 4,66 z 5)
zapisuję głos...