Łatwe i szybkie danie: Makaron z pikantnym sosem „arrabbiata”
Składniki na danie – Makaron z pikantnym sosem „arrabbiata”:
- ugotowany makaron np. penne – 250 gramów
- Fix Spaghetti Napoli Knorr – 1 opakowanie
- czerwona cebula – 1 sztuka
- biała cebula – 1 sztuka
- zielona papryka – 1 sztuka
- papryczka chilli – 1 sztuka
- czarne oliwki bez pestek – 2 łyżki
- ząbek czosnku – 3 sztuki
- oliwa – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- Pokrój cebulę, paprykę, chilli oraz czosnek w drobną kostkę, oliwki w plasterki.
- Podsmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę, chilli oraz czosnek i duś pod przykryciem przez ok. 5 minut.
- Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. Dodaj oliwki i całość zagotuj.
- Dodaj oliwki i całość zagotuj. Wymieszaj gotowy sos z makaronem ugotowanym ale dente i podawaj.
danie pochodzi z portalu: www.przepisy.pl