Łatwa zupa na zimno – przepis na Gazpacho

Gazpacho-2

Oto przepis na Gazpacho. Jest to hiszpańska zupa  podawana na zimno Sprawdzi się idealnie w te gorące dni

Składniki na Gazpacho:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Zobacz także: Chłodnik owocowo-warzywny

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (196 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  18 lipca 2015 10:21

    Nie miałam okazji spróbować.

    Odpowiedz
  2. mama_kazala  18 lipca 2015 11:36

    WOW!
    wydaje się arcyproste i arcysmaczne!

    Odpowiedz
  3. Wusia  18 lipca 2015 15:04

    Jeden z moich ulubionych chłodników w lecie.W Hiszpanii miałam okazje jeść różne jego odmiany.Ja dodaję jeszcze koperek i więcej czosnku. Polecam.

    Odpowiedz
  4. Żanett  18 lipca 2015 15:54

    Fajny przepis, bardzo prosty do wykonania i smacznie wygląda.

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  18 lipca 2015 17:33

    Wygląda smacznie. Ciekawe jak smakuje.

    Odpowiedz
  6. Kaśka  18 lipca 2015 18:11

    Uwielbiam! Dodaję jeszcze świeże zioła: oregano i bazylię 🙂

    Odpowiedz
  7. bbo  18 lipca 2015 20:05

    Alternatywa dla tradycyjnej pomidorowej.

    Odpowiedz
  8. Ewelina  18 lipca 2015 20:33

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz
  9. Jaworka  18 lipca 2015 20:59

    Jak wygląda i tak smakuje jest pyszna

    Odpowiedz
  10. as_sa  19 lipca 2015 07:39

    Gazpacho-uwielbiam!

    Odpowiedz
  11. Kmakolagwa  19 lipca 2015 12:58

    Bardzo apetyczne.

    Odpowiedz
  12. martuska665  19 lipca 2015 15:08

    mmmm… robi wrażenie bardzo pysznej i łatwej w wykonaniu

    Odpowiedz
  13. Patriszia  19 lipca 2015 20:33

    Nigdy nie jadłam, muszę wypróbować 🙂

    Odpowiedz
  14. martus2833  20 lipca 2015 08:35

    Nie próbowałam nigdy ale wygląda bardzo apetycznie.

    Odpowiedz
  15. Justyna  20 lipca 2015 15:28

    Świetnie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  16. Anita  27 lipca 2015 18:15

    ładnie wygląda!

    Odpowiedz
  17. Agnieszka  3 sierpnia 2015 12:13

    Na 100% wypróbuję ten przepis!

    Odpowiedz
  18. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:09

    Pewnie smaczna. Ale nie lubię chłodników. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  19. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:09

    Ale może czas , żeby wypróbować? No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  20. Biomedka  12 sierpnia 2020 13:36

    Nawet nie wiedziałam, że przyrządzam w domu coś, co ma taką nazwę. 😛

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany