Łatwa zupa na zimno – przepis na Gazpacho
Oto przepis na Gazpacho. Jest to hiszpańska zupa podawana na zimno Sprawdzi się idealnie w te gorące dni
Składniki na Gazpacho:
- Cztery świeże pomidory
- Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
- Zielona papryka
- Żółta papryka
- Cebula
- Ząbek czosnku
- Szklanka soku pomidorowego
- Oliwa z oliwek
- Sól pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.
Zobacz także: Chłodnik owocowo-warzywny
Komentarze
Nie miałam okazji spróbować.
WOW!
wydaje się arcyproste i arcysmaczne!
Jeden z moich ulubionych chłodników w lecie.W Hiszpanii miałam okazje jeść różne jego odmiany.Ja dodaję jeszcze koperek i więcej czosnku. Polecam.
Fajny przepis, bardzo prosty do wykonania i smacznie wygląda.
Wygląda smacznie. Ciekawe jak smakuje.
Uwielbiam! Dodaję jeszcze świeże zioła: oregano i bazylię 🙂
Alternatywa dla tradycyjnej pomidorowej.
wygląda smakowicie
Jak wygląda i tak smakuje jest pyszna
Gazpacho-uwielbiam!
Bardzo apetyczne.
mmmm… robi wrażenie bardzo pysznej i łatwej w wykonaniu
Nigdy nie jadłam, muszę wypróbować 🙂
Nie próbowałam nigdy ale wygląda bardzo apetycznie.
Świetnie wygląda 🙂
ładnie wygląda!
Na 100% wypróbuję ten przepis!
Pewnie smaczna. Ale nie lubię chłodników. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.
Ale może czas , żeby wypróbować? No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.
Nawet nie wiedziałam, że przyrządzam w domu coś, co ma taką nazwę. 😛