Łatwa zupa na zimno – przepis na Gazpacho
Oto przepis na Gazpacho. Jest to hiszpańska zupa podawana na zimno Sprawdzi się idealnie w te gorące dni
Składniki na Gazpacho:
- Cztery świeże pomidory
 - Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
 - Zielona papryka
 - Żółta papryka
 - Cebula
 - Ząbek czosnku
 - Szklanka soku pomidorowego
 - Oliwa z oliwek
 - Sól pieprz do smaku
 
Sposób przygotowania:
Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.
Zobacz także: Chłodnik owocowo-warzywny


 (225 głosów, średnia: 4,61 z 5)