Łatwa zupa na zimno – przepis na Gazpacho
Oto przepis na Gazpacho. Jest to hiszpańska zupa podawana na zimno Sprawdzi się idealnie w te gorące dni
Składniki na Gazpacho:
- Cztery świeże pomidory
- Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
- Zielona papryka
- Żółta papryka
- Cebula
- Ząbek czosnku
- Szklanka soku pomidorowego
- Oliwa z oliwek
- Sól pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.
Zobacz także: Chłodnik owocowo-warzywny