Łatwa przekąska: Ser marynowany w ziołach

Oto prosta a zarazem atrakcyjna przekąska – Ser marynowany w ziołach. Używając różnych kombinacji ziół możecie wyczarować zaskakujące, nowatorskie smaki. Macie ochotę wypróbować? A może już macie własne doświadczenia na tym polu? Napiszcie

Ser marynowany w ziołach

fot. MSM Mońki

Składniki na: Ser marynowany w ziołach

  • 200 g sera Gouda MSM Mońki
  • garść oliwek zielonych z pestką
  • garść oliwek Kalamata
  • 3 sztuki świeżej papryki pepperoni
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 200 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

Wykonanie

Ser pokroić w dwucentymetrowe kostki, dodać oliwki, pokrojoną w krążki paprykę i igiełki rozmarynu. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do słoika i zalać olejem. Odstawić na parę dni, żeby rozmaryn i papryka uwolniły swój smak.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (55 głosów, średnia: 4,87 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Jaworka  6 września 2017 20:50

    Ciekawe jak smakuje i do czego można podawać chyba jako przekąskę

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.