Łatwa przekąska: Ser marynowany w ziołach
Oto prosta a zarazem atrakcyjna przekąska – Ser marynowany w ziołach. Używając różnych kombinacji ziół możecie wyczarować zaskakujące, nowatorskie smaki. Macie ochotę wypróbować? A może już macie własne doświadczenia na tym polu? Napiszcie
Składniki na: Ser marynowany w ziołach
- 200 g sera Gouda MSM Mońki
- garść oliwek zielonych z pestką
- garść oliwek Kalamata
- 3 sztuki świeżej papryki pepperoni
- 3 gałązki świeżego rozmarynu
- 200 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Wykonanie
Ser pokroić w dwucentymetrowe kostki, dodać oliwki, pokrojoną w krążki paprykę i igiełki rozmarynu. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do słoika i zalać olejem. Odstawić na parę dni, żeby rozmaryn i papryka uwolniły swój smak.