Łatwa grillowana polędwiczka z sosem grillowym
Składniki:
- 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowej
- 6 łyżek octu balsamicznego
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól, pieprz grubo mielony do smaku
- Sos grillowy Tarsmak
Wykonanie:
Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z Sosem grillowym Tarsmak.
Komentarze
Mmmm….
Zaczął się sezon grillowania,więc warto wypróbować i ten przepis.
Rzeczywiście łatwy przepis.
polędwiczki bardzo lubię, to jedna z lepszych części świnki, ale trzeba ja umieć dobrze i fajnie przygotować, wasz przepis też z pewnością wypróbuje 🙂
Fajne, apetyczne i nie wymagające mnóstwa nakładów pracy danie 🙂 Do tego myślę, że połączenie smakowa jest na tyle dobre, że przypadnie do gustu wielu osobom 🙂
Jak ktoś nie zaczął tego najsmaczniejszego sezonu to najwyższy czas, a z takim przepisem to inauguracja będzie bardzo udana. Delikatna polędwiczka w słodko kwaśnej marynacie to poezja i delicje.
Smaczne i proste w wykonaniu danie
Uwielbiam polędwiczki, te z grilla ss naprawdę smaczne. Połączenie poledwiczek z grillowanymi warzywami i pysznym sosem. Mniam! ☺